Zomers picknicktoeren in Antwerpen

Picknicken in het Antwerpse Kempen en Scheldeland

Picknicken tijdens de zomervakantie is toch altijd leuk. Op dit moment is het niet echt picknick weer, maar stel je eens een zomerse vakantiedag voor. Alleen het is altijd een gedoe om de broodjes te smeren en te bedenken wat je allemaal wil eten. In Antwerpen hebben ze daar een antwoord op. Daar kun je namelijk een kant-en-klare picknick bestellen om mee te nemen. Je kan langs 10 bijzondere picknickplekjes in het Antwerpse Kempen en Scheldeland en je krijgt een rugzak vol streeklekkers en een vrolijk picknickdekentje mee. Je kunt via een wandel- of fietsroute bij de picknickplekjes komen.

De picknickplekjes
Toerisme Provincie Antwerpen selecteerde 10 absolute aanraders in Balen, Gestel, Grobbendonk, Hoogstraten, Klein-Willebroek, Schoten, Turnhout, Weert, Westerlo en Zoersel. Waaronder een stemmig begijnhof, een mysterieuze ruïne, een uniek drierivierenpunt en een verbazend stille oase in het groen (inclusief hangmat!). Bert Geboers, directeur Toerisme Provincie Antwerpen: “Stuk voor stuk sfeervolle locaties, waar je uitgebreid kunt relaxen. Maar ook de omgeving charmeert. Daarom hebben we in de buurt van elk picknickplekje een knappe wandeling of fietstocht langs knooppunten uitgestippeld. Zo maak je er meteen een dagje uit van.”

Picknick in stijl
Je kiest een datum en een locatie en reserveert je picknick. Op de dag zelf pik je je proviand op bij een van de deelnemende horecazaken. De picknickrugzak bevat heel wat streeklekkers, zoals abdijbrood van Tongerlo of abdijkaas van Postel, een gekoeld Gageleerbiertje en zoete verwennerijen als speculooskoekjes uit Bornem of Turnhoutse Troefkes. Het wordt een lunch in stijl: daarvoor zorgt een vrolijk groen (Kempen) of blauw (Scheldeland) picknickdekentje.

Budget- en familievriendelijk
Toerisme Provincie Antwerpen houdt de picknickactie bewust budgetvriendelijk. Je hebt al een picknickrugzak vanaf 10 euro. Broodje Kempen serveert kinderpakketten vanaf 6,75 euro. De fiets- en wandellussen langs knooppunten pas je bovendien moeiteloos aan het niveau van de kinderen aan. Een heel familievriendelijke formule dus. Mensen met een handicap kunnen bij De Zilverreiger in Weert een duofiets huren.

Heb je nu ook zin om te gaan picknicken? Kijk voor meer informatie op de website voor Kempen of Scheldeland.

0

Reacties

  1. Andy Bloemen

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.