A380 wordt gewoon op Schiphol

A380 wordt gewoon op Schiphol 9

Een traditioneel water salute met brandweerwagens bij de eerste aankomst.


Terwijl vandaag heel vliegtuigspottend Nederland naar Schiphol was afgereisd om de aankomst van de eerste Boeing A380 mee te maken, zal de aankomst van het vliegtuig in Amsterdam binnenkort de gewoonste zaak van de wereld worden. Emirates vliegt nu als eerste maatschappij met een A380 op Amsterdam. De dubbeldekker met vluchtnummer EK 147 vertrekt voortaan iedere dag van Dubai naar Amsterdam; de 19e A380 bestemming van Emirates. De eerste A380 vlucht werd gevlogen door de Nederlandse gezagvoerder Finn Zwager en Nederlands co-piloot Johan Rypma, die trots de Nederlandse vlag zwaaiden bij aankomst van het toestel.

Op de route Dubai-Amsterdam is het toestel ingedeeld met 427 stoelen in Economy Class, 76 flat-beds in Business Class en 14 Private suites in First Class. Passagiers in alle cabines kunnen genieten van meer dan 1,400 kanalen van ice, Emirates’ het bekroonde inflight entertainment systeem. Daarnaast is er high speed Wi-Fi aan boord. EK 147 vertrekt vanuit Dubai om 08:25 uur en arriveert op Amsterdam Schiphol om 13:30 uur. Bij terugkeer zal de dubbeldekker vlucht EK148 om 15:30 uur vertrekken uit Amsterdam en om 23.59 uur in Dubai landen.

“Na het geleidelijk opbouwen van de capaciteit naar Nederland over een periode van twee jaar, komt Emirates tegemoet aan een sterke vraag door haar vlaggenschiptoestel naar één van belangrijkste handelspartners en logistieke hubs in Europa te brengen. Deze toevoeging van meer dan 2.000 stoelen per week zal het toerisme en de handel tussen Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en daarbuiten verder stimuleren. De A380 staat centraal in de strategie van Emirates. Onze opdrachten vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van het totale A380 programma wereldwijd en Emirates heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp en de prestatie eigenschappen van het vliegtuig, die inmiddels bepalend is in de industrie”, zegt Thierry Antinori, Emirates’ Executive Vice President, Passenger Sales Worldwide.

“We verbinden Amsterdam met ons uitgebreide netwerk van routes, waarvan 10 Indiase steden, 21 Afrikaanse bestemmingen en de belangrijkste punten in het Verre Oosten en Australië. Emirates maak het ook mogelijk voor passagiers om hun A380 ervaring voort te zetten via onze hub in Dubai naar populaire bestemmingen zoals Sydney, Bangkok en Hong Kong”, voegt hij eraan toe.

Emirates SkyCargo opereert al meer dan 17 jaar met vrachtvluchten op Amsterdam. Bloemen uit Afrika, op weg naar de veiling in Nederland, behoren tot de ladingen vervoerd door Emirates, maar ook fruit, groenten, zijde, leer, en telecom apparatuur. In 2011 werd meer dan 16,5 miljoen kilo vracht vervoerd tussen Dubai en Amsterdam.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.