Borobudur is ‘number 1 must-see’

Borobudur is 'number 1 must-see' 9

De Borobudur


CNN heeft de Borobudur-tempel op Centraal-Java uitgeroepen tot de ‘number 1 must-see attraction’ wereldwijd. Borobudur is nu ook officieel opgenomen in het Guiness Book of World Records, als grootste Boeddhistische tempel ter wereld. Indonesië wordt wereldwijd geroemd om haar culturele rijkdom. Zo hebben de Subak rijstterrassen op Bali hebben een vermelding gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Borobudur is tussen 750 en 850 n.Chr. gebouwd als een grote stoepa. De basis van de stoepa is 123 bij 123 meter en heeft in totaal negen etages, die de Boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. De Borobudur is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire trekpleisters van Indonesië. CNN heeft Borobudur onlangs uitgeroepen tot nummer 1 op hun lijst van 27 must-sees op de planeet. Volgens CNN is er niets mooiers dan de zon zien opkomen over de tempel, de omringende rijstvelden en nabijgelegen Merapi vulkaan.

UNESCO heeft de waarde van Subak rijstterrassen erkend door het recentelijk toe te voegen aan de Werelderfgoedlijst.
Het culturele landschap van Bali bestaat uit rijstterrassen en watertempels en beslaat ruim 19.000 hectare. De tempels vormen al sinds de 9e eeuw de kern van een uitgebreid waternetwerk van kanalen en terrassen. Ook wel ‘subak’ genoemd. Subak heeft een sterke spirituele achtergrond. Balinezen geloven dat Subak de ziel van Tri Hita Karana vertegenwoordigt: het samenbrengen van mens, natuur en geest. Subak is tot op de dag van vandaag zeer belangrijk voor de Balinese gemeenschap en een van de best bewaarde erfenissen van het Balinese volk.

De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Veel vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore), Garuda Indonesia (via Dubai), Singapore Airlines (via Singapore) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië.
Meer informatie over Indonesië: www.toerisme-indonesie.nl, www.indonesia.travel

[ADVERTENTIE] Wilt u de Subak rijstterrassen en al het andere natuurschoon van Indonesië met eigen ogen aanschouwen? Vergelijk dan de prijzen van een vakantie naar Bali. Zo kunt u dit schitterende eiland op uw gemak ontdekken, met een hotel of resort in Kuta, Ubud of Sanur als uitvalsbasis.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.