Digitaal detoxen tijdens vakantie

Digitaal detoxen tijdens vakantie 9

Digitaal detoxen in het Wellness-Hotels & Resort hotel Mooshof in het Duiste Beierse Woud.

Op het strand even je Facebook checken of tijdens het stappen foto’s van je vrienden posten. Het gebeurt allemaal op vakantie. De Nederlandse vakantieganger vindt het belangrijk dat er wifi is op de vakantiebestemming. De internet verslaving van sommige mensen gaat zover dat ze ook op vakantie zakelijke emails checken en beantwoorden. Maar je gaat toch op vakantie om even niet met werk bezig te zijn? Geen internet tijdens je vakantie zorgt ervoor dat je je helemaal kan ontspannen. Ga daarom  digitaal te detoxen: ontspanning in je lijf en hoofd.

‘Internet-verslaving tijdens je vakantie lijkt mij geen goede ontwikkeling, zeker niet wanneer je iedere dag even je zakelijke e-mail checkt,’ aldus directeur Michael Altewischer van Wellness-Hotels & Resorts – een keten van vijftig vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland en andere Europese landen.  ‘Om je hoofd tijdens de vakantie echt leeg te maken zou je je minimaal moeten afsluiten van je werkmail en laptop gewoon thuis of achter de balie van de accommodatie laten. Zeker in het vakantiesegment waarin wij opereren – wellness – kan de afwezigheid van wifi of een kluisje voor de laptop juist een verademing zijn. Hotels zou deze dienstverlening aan vakantiegangers moeten gaan aanbieden. ’

Privé berichtjes plaatsen op Facebook en Hyves, een beetje Whatsappen, twitteren en sms-en hoort nu eenmaal bij moderne communicatie dus dat kan minder kwaad, stelt Altewischer. Het wordt een ander verhaal wanneer je tijdens je vakantie ook  regelmaat contact hebt met kantoor of op zakelijke e-mails reageert. Het vakantiegevoel wordt snel vervangen door stress wanneer men dagelijks meerdere malen contact met het werk heeft. We zijn steeds vaker connected en juist de vakantieperiode biedt de mogelijkheid om even digitaal te detoxen – ontspanning in je lijf en hoofd. Altewischer: ‘Hoewel vrijwel alle bij ons aangesloten hotels internet en wifi aanbieden, vinden wij het voor onze gasten beter indien ze zowel lijf ontspannen én hoofd leegmaken – uit dus die mobiele.’

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.