Durban heeft zijn eigen top 5

Durban heeft zijn eigen top 5 8

Durban by night.


Kaapstad en Durban hebben, in samenwerking met National Geographic, een marktingcampagne opgezet om zich te profileren en meer toeristen te lokken naar de twee steden. In Zuid-Afrika zijn Kaapstad en Durban de meest populaire steden en om zich nog beter op de toeristische kaart te zetten, is deze internationale campagne gestart. De geïntegreerde campagne is te zien tot juni 2013. Kaapstad en Durban worden op bijzondere wijze onder de aandacht gebracht en alle marketingtools worden hierbij ingezet. De meeste toeristen die deze steden bezoeken, komen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Zuid-Afrika zelf, India, China en Australië. Aangetoond is dat internationale toeristen waarde hechten aan cultuur, het verkennen van rijke en verschillende culturen en het zelf willen ontdekken en ervaren van een land.
Naast de bekende toeristische attracties is er ruim aandacht voor de onverwachte ervaringen en verborgen culturele schatten. Ook de diversiteit en vele culturen van de steden worden uitgelicht, in de vorm van verhalen verteld door lokale bewoners. Zij vormen ten slotte de ambassadeurs van hun eigen stad en cultuur. Over beide steden is tevens een uitgebreide documentaire gemaakt.

Durban en Kaapstad hebben veel te bieden aan bewoners en toeristen. Durban is de toonaangevende havenstad met een warme uitstraling en oude Afrikaanse tradities met Aziatische invloeden. Om vast in de stemming te komen hierbij de
Durban top 5
1. Stranden: goudgele stranden om eindeloos te wandelen, te fietsen, te zwemmen, te vissen en natuurlijk te surfen! Langs het strand zijn vele leuke restaurantjes en bars te vinden.
2. Cultuur: Divers, ervaar zelf de levendige Afrikaanse cultuur en maak de Woza eNanda Heritage Route, of ga eten in een township restaurant!
3. Moses Mabhida Stadium: het stadion dat speciaal werd gebouwd voor het WK in 2010. Voor een echte adrenalinekick is het mogelijk om het stadion zelf te beklimmen, of vanuit de lucht te bewonderen met een Sky Car.
4. Ushaka Marine World: het grootste maritieme park van Afrika. Dolfijnen shows, duiken met haaien, spannende glijbanen of eten tussen de haaien… alles kan hier.
5. Paradijs op aarde: ontdek adembenemende uitzichten van de Valley of the 1000 Hills, koop unieke souvenirs en luister naar de verhalen van de Sangoma.

Kaapstad is een bruisende stad, bron van inspiratie, design, innovatief en creatieve vrijheid.

Kaapstad top 5
1. Table Mountain National Park: Wie met de kabelbaan omhoog gaat, wordt beloond met een magnifiek uitzicht over de stad en een schitterend stukje natuur. Wandelaars kunnen ook te voet deze wereldberoemde berg beklimmen.
2. Cultuur: Maak een townshiptour en ervaar zelf voor even het leven van de mensen die hier wonen. Mzoli’s restaurant staat bekend om zijn fantastische BBQ’s.
3. Cape Point: Maak een dagtocht langs de kust via False Bay, de pinguins in Boulders Beach tot aan het meest zuidwestelijke puntje van Zuid-Afrika: Cape Point.
4. Wijnlanden: proef de meest heerlijke wijnen in Stellenbosch, Durbanville of Constantia Valley.
5. V&A Waterfront: flaneren, zien en gezien worden, shoppen of gewoon genieten van een kopje koffie? Dat kan allemaal in het V&A Waterfront, de grootste trekpleister van Kaapstad.

Meer weten? Kijk dan op http://www.capetowntravel.co.za/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.