Europa-Park Duitslands grootste resort

Europa-Park in Duitsland heeft een nieuw themahotel “Bell Rock”

Europa-Park heeft er sinds kort een 5de themahotel bij. Het nieuwe hotel ‘Bell Rock’ is ingericht in New Engeland-stijl. Het is de stijl die Engelse kolonisten en pelgrims in de 18e en 19e eeuw naar Amerika brachten. „Bell Rock“ is de naam van de vuuurtoren voor de kust bij Schotland; het laatste wat de avonturiers van Europa zagen op weg naar onbekende kusten. De 35 meter hoge vuurtoren zorgt ervoor dat het hotel wel opvalt. Door de bouw van dit hotel heeft het resort er 1.000 bedden bij en daarmee is het nu het grootste hotel resort van Duitsland.

Het nieuwe hotel bestaat uit een hoofdgebouw met 4 verdiepingen en 5 vleugelgebouwen met ieder 3 verdiepingen. De gebouwen zijn in lichte en frisse kleuren uitgevoerd in de bekende houtbouw met typische daken uit de koloniale tijd. Ook binnen waant men zich al meteen in New England. Hier vindt de gast de typische “Shaker-stijl” terug: fraai timmerwerk, planken vloeren, open haarden. Deze objecten zijn het afgelopen jaar verzameld in tientallen landen: antieke klokken uit Engeland, stoombootonderdelen uit Frankrijk, decoratiestukken uit Amerika, houten balken en treinwagons uit Canada en natuursteen uit België.

Om het hotel ligt een 4 hectare groot terrein dat aan een zijde omzoomd wordt door het riviertje “alte Elz”. Er zijn loofbomen uit Noordoost-Amerika (o.a. suikeresdoorns) aangebracht, wandelpaden en een enorme waterpartij. Aan en boven dit water bevinden zich verschillende terrassen. Hier kan men genieten van ontbijt, lunch en diner, maar ook met een glaasje in de hand van de fonteinenshow “Rhode Island Waterfire”. Ook niet-hotelgasten zijn welkom om dit (gratis) water- en vuurspektakel te aanschouwen. Voor de hoofdingang van het hotel staat een bronzen beeldengroep van de Limburgse kunstenaar Wim Steins

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.