Grensverleggers helpen met ongeschreven regels

Grensverleggers helpen met ongeschreven regels 9

Saskia Griep van reisogranisatie Sawadee is een van de grensverleggers

Hoe vind je goede medewerkers? Waar kun je vergunningen krijgen? In het buitenland zijn veel voor ons onbekende (ongeschreven) spelregels. De Grensverleggers geven antwoord op de vragen en helpen met die regels. Grensverleggers zijn Nederlandse ondernemers in het buitenland. Door hun ervaringen te volgen kun je er achter komen wat de do’s en dont’s zijn in het buitenland. Het komende half jaar volgt de website grensverleggers.nl negen Nederlandse MKB-ondernemers.

De Grensverleggers
Gedurende een half jaar kun je onder andere Saskia Griep en Gert Nieuwboer, duurzame reisondernemers met locaties wereldwijd, maar ook Dirk Terwel, een zeepproducent in de Palestijnse gebieden, Teus Visser, een verwerker van cashewnoten in Burkina Faso en Maarten Verbruggen, een fabrikant van zonnepanelen in Bangladesh volgen. De dilemma’s en verrassingen die ze tegenkomen zijn vaak uniek, maar soms ook opvallend gelijk.

Volg Saskia en Sawadee
Saskia Griep werkt al ruim 17 jaar voor Sawadee. De laatste jaren houdt zij zich hoofdzakelijk bezig met duurzaam toerisme, als Coördinator Duurzaamheid binnen Sawadee. Mede dankzij Saskia’s inspanningen loopt Sawadee voorop in verduurzaming van de reisbranche. Het nieuwste idee van Sawadee: een energielabel voor vakanties. Saskia zal ons via haar blog op de hoogte houden over duurzaam ondernemen in het buitenland en daarbij ook een aantal Nederlandse reisagenten in het buitenland aan het woord laten.

Nederlandse MKB-ondernemers in het buitenland
Steeds meer Nederlanders zien het avontuur en de mogelijkheden van ondernemen in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Landen met veel kansen maar ook eigen (ongeschreven) spelregels. Volg de successen en briljante mislukkingen van negen Grensverleggers en vind antwoorden op je eigen vragen over ondernemen ‘in den vreemde’.

De beste stuurlui
In dit tweede seizoen staan de Grensverleggers er niet alleen voor. Een groep specialisten met ieder een eigen expertise staat de ondernemers bij met praktische tips en hun persoonlijke netwerk. Ook zij zijn te volgen op het Grensverleggers-platform.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.