Grootste zoetwatervis nieuw in Emmen

Grootste zoetwatervis nieuw in Emmen 9

De Arapaima is de grootste zoetwatervis ter wereld maar nu zijn ze nog een beetje klein.

De grootste zoetwatervissen ter wereld zijn op dit moment nog niet zo groot. Als je ze nu ziet zijn ze nog maar zo’n 30 cm maar ze groeien uit vissen van 3 meter lang. De Arapaima vis komt uit het Amazone gebied in Zuid-Amerika. Het is een bedreigde diersoort omdat ze er lekker zijn en ook nog is erg groot. De 7 arapaima’s zijn in beslag genomen omdat een importeur niet de juiste papieren had en vervolgens bij Dierenpark Emmen terecht gekomen.

Arapaima’s leven in het Amazonegebied in meertjes die in drogere perioden afgesloten raken van vers zuurstofrijk water. De arapaima redt zich daar prima omdat hij zuurstof uit de lucht kan halen. Hij zwemt naar het wateroppervlak, neemt een hap lucht en duikt weer onder. In het water raken andere vissen verzwakt en vormen daardoor een makkelijke prooi voor de grote arapaima’s.

In Dierenpark Emmen zullen de nieuwe vissen te zien zijn in AmeriCasa, het overdekt Zuid-Amerikaanse regenwoud en in een groot bassin van de aquariumafdeling. De arapaima’s zijn inmiddels gewend aan het Nederlandse voer en zullen snel groeien. Uiteindelijk kunnen ze uitgroeien tot vissen van twee tot drie meter lengte en een gewicht van 200 kilo.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.