Gun je kind modder!

Gun je kind modder! 9

Op avontuur in de natuur.


Nog op zoek naar een laatste klapper aan het eind van de schoolvakanties als afscheid van de zomer van 2012? Wat gedacht van een bezoek aan het eiland Tiengemeten op de grens tussen Zuid-Holland en Zeeland. Voor de volwassenen is daar het Rien Poortvlietmuseum (hoe zou je de markante tekeningen en schilderijen van deze kunstenaar kunnen vergeten?) en voor de kinderen is er speelnatuur, waar ze lekker vies mogen/kunnen worden! Vanuit de Randstad (vlakbij Rotterdam) is het zo te bereiken, inwoners uit Oost-Nederland moeten echter gauw op een reistijd van 2,5 uur rekenen (en dan zit je voor een dagje uit dus wel 5 uur in de auto…)

Rennen, ravotten en vies worden. Welk kind speelt er nou niet graag buiten? Ver weg van videogames en betonnen pleinen opende Speelnatuur Tiengemeten van Natuurmonumenten haar ‘deuren’ op 23 juni 2012. Op een ruig terrein van maar liefst 4,5 hectare groot kunnen kinderen zich uitleven en spelenderwijs leren over de natuur.

Ukkie-eiland voor kinderen van 0-4 jaar
Speciaal voor de allerkleinsten is er het Ukkie-eiland. Hoe jong ze ook zijn, water en zand zijn altijd een groot succes bij kinderen. Op het Ukkie-eiland zorgen flauwe oevers en ondiepe beekjes voor urenlang speelplezier. Er is een schildpadfontein en ploeterbeekje waar de kleintjes lekker in kunnen waden. Ouders en begeleiders kunnen toezicht houden vanaf de talloze overzichtelijke zitplaatsen. Bij minder weer is er een schuilpaviljoen met vuurplaats waar groepen samen brood kunnen roosteren.

Spelen voor kinderen van 4-12 jaar
Voor deze leeftijdsgroep zijn er volop mogelijkheden om hutten en vlotten te bouwen, in doolhoven te dwalen en over – en zelfs dwars door! – heuvels te klauteren. Het grote natuurgebied omvat avontuurlijke speelplekken zoals Kruip-door-Sluip-door-Eiland en Doolhofeiland. De puur natuurlijke materialen zoals bomen, wilgentakken, beken en heuvels vormen het speelgoed waarop kinderen hun fantasie kunnen loslaten.

Natuureiland Tiengemeten
Speelnatuur Tiengemeten is een initiatief van Natuurmonumenten. Het eiland Tiengemeten in de Hoeksche Waard (Zuid-West Nederland) bleek hiervoor een uitmuntende locatie. Naast het speelterrein zijn er op het eiland ook twee musea, een haventje, herberg met camping en een bezoekerscentrum waar men alles kan leren over de historie van het eiland en over hoe eb en vloed, de zon en de regen de natuur beïnvloedt. Een bezoek aan Tiengemeten garandeert ‘natuurlijk’ plezier voor jong en oud! Meer informatie op: www.natuurmonumenten.nl/spelenoptiengemeten

Openingstijden & tarieven
Hoogseizoen: woensdag 14.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag 10.00 – 17.00. Schoolvakanties: dinsdag tot en met zondag 10.00 – 17.00 uur. Laagseizoen: gesloten (met uitzondering van speciale evenementen). In 2012 voordelig kennismakingstarief van € 4,50 (voor 2-18 jarigen). Volwassen betalen € 2,50, kinderen tot 2 jaar gratis. Op vertoon van de ledenpas krijgen leden van Natuurmonumenten € 0,50 korting p.p. voor hele gezin.

PS: Wel een extra setje droge kleren meenemen!

Gun je kind modder! 10

De plattegrond van het stuk speelnatuur op Tiengemeten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.