Historisch verblijven op Barbados

Historisch verblijven op Barbados 9

De mooie stranden van Barbados, maar het eiland heeft meer te bieden.

Barbados doet je denken aan palmbomen, witte stranden en blauwe zee. Alleen daarvoor zou ik er al heen gaan maar het eiland heeft meer te bieden dan dat. Ze hebben ook een een groen binnenland en een ontzettend vriendelijke bevolking. Maar daar gaat het niet om, ze hebben namelijk ook een schat aan historie. De hoofdstad van Barbados, Bridgetown, is toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft veel historische gebouwen daterend uit de tijd dat Barbados nog een Engelse kolonie was.

De Garrison van de stad is ook toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Garrison is een klein gebied gelegen in de hoofdstad Bridgetown. Het gebied bezit verschillende historische gebouwen inclusief kazernes voor het leger van Barbados. De Garrison wordt op de lijst bestempeld als een opvallend voorbeeld van architectuur afkomstig uit de tijd dat Barbados nog een kolonie was van Engeland.

Ook heeft Barbados veel historie op het gebied van accommodatie. Zo is er het resort genaamd ‘The Crane’. Het oudste resort op Barbados en zelfs in de gehele Caribbean. Het biedt een geweldig uitzicht over de Atlantische Oceaan. De airconditioning die ontbreekt in het oude gedeelte van het resort wordt niet gemist dankzij de heerlijk verkoelende oostelijke passaatwind die constant voelbaar is.

Daarnaast is er het Engelse Cobblers Cove hotel.  Vroeger diende het als elegant landhuis en het heeft nog steeds die oude Engelse sfeer en look met een geweldige ligging aan de westkust, ook wel de Platinum Coast genoemd.

Barbados heeft ook nog een stukje Nederlandse historie, namelijk de windmolens. Deze werden gebouwd door de Nederlanders en gebruikt voor de productie van suikerriet, destijds de belangrijkste inkomstenbron voor Barbados. Vandaag de dag is de zogeheten ‘Morgan Lewis Mill’ de nog enige voor suikerriet bestemde werkende molen op het eiland en zelfs in de hele wereld. Het is mogelijk om in de molen naar boven te gaan en te genieten van het prachtige uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.