Japanse keuken verovert de wereld

Japanse sushi enorm populair onder reizigers

Naast de bekende creme brûlée en de pizza eten vakantiegangers nu ook veel meer sushi. Japanse gerechten staan op nummer 3 van de beste keukens ter wereld achter Italië en Frankrijk. Sushi verslaat hiermee de meer traditionele vakantiegerechten zoals tapas en burritos. Dit blijkt uit onderzoek onder 27.000 reizigers. De Japanse keuken is zo populair omdat Japans eten bekend staat als gezond, daarnaast zijn er Japanse restaurants te vinden in elke grote stad ter wereld.

’s Werelds meest geliefde keukens tijdens de vakantie

1.       Italië          32 procent

2.       Frankrijk     24 procent

3.       Japan       18 procent

4.       China        13 procent

5.       Spanje       11 procent

6.      VS              10 procent

7.     Mexico      8 procent

8.     Thailand    8 procent

9.     Taiwan      5 procent

10.   India          5 procent

Aan Japanners werd gevraagd welke nationale gerechten zij aanbevelen aan buitenlandse toeristen, om hun keuken nog geliefder te maken bij internationale reizigers. Uit de antwoorden blijkt dat er in ‘het land van de rijzende zon’ veel meer op het menu staat dan alleen de welbekende sushi:
Sushi (74 procent)
Combinatie van gekookte rijst met andere gerechten, zoals groente en vis.

Tempura (57 procent)
Schotel met groente en vis, in beslag en gefrituurd.

Ramen (33 procent)
Noodles in vlees- of visbouillon, meestal op smaak gebracht met sojasaus, miso en toppings.

Japanse soba (31 procent)
Dunne noodles van boekweitmeel.

Okonomiyaki (27 procent)
Hartige pannenkoek met verschillende ingrediënten, zoals meel, eieren, kool, varkensvlees, garnalen of vis.

Shabu Shabu (24 procent)
Fondue met dun gesneden vlees en groenten, meestal geserveerd met dipsauzen.

Japanse curry (14 procent)
Curryrijst met groente of vlees, het populairste gerecht in Japan.

Yakiniku (9 procent)
Gegrild vleesgerecht, afgeleid van een Koreaanse specialiteit.

Natto (7 procent)
Gefermenteerde sojabonen, populair als ontbijt.

Fugu (6 procent)
Kogelvis en aanverwante gerechten.

 

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.