Kleurenexplosie in Finland

Kleurenexplosie in Finland 9

Kakslauttanen.


Okay, wij hebben ook nog geen zin om afscheid te nemen van de zomer, maar toch heeft ieder seizoen zijn charme. Neem de prachtige herfstkleuren, die kunnen er betoverend uitzien. In september is Fins Lapland gehuld in ‘Ruska’. De natuur is dan voor een paar weken versierd met spectaculaire herfstkleuren. Finland is dé thuisbasis van bekende fenomenen als het Noorderlicht, de Middernachtzon en de Kerstman. Een land waar eindeloos daglicht verandert in totale duisternis. De Ruska kleurenexplosie is minder bekend, maar niet minder bijzonder. Benieuwd naar Ruska? Hier zijn vier vakantietips opgesomd.

Muonio
Vakantiepark Harriniva in Muonio heeft één van de grootste husky boerderijen in Finland. Midden in de kleurenpracht kun je actief quad rijden, wandelen in de heuvels, vissen, midget golfen en frisbeeën. Of gewoon ontspannen in Aurora Wellness en de Jeris Spa.

Kilpisjärvi
Kilpisjärvi is bijzonder, want je hier zie je twee natuurfenomenen tegelijk: het Noorderlicht en Ruska. Voor interessante ‘Arctic tochten’ is Kilpisjärvi the place to be. Aan de voet van de iconische Saane ligt het prachtige Tundrea resort.

Ylläs, Kolari
Ylläs staat bekend om haar lokale culturele evenementen. De omgeving is kleurrijk in het Ruska seizoen. En er is genoeg te doen, zoals paardrijden, fietsen in het ‘bike park’ en kanoën/kajakken. Neem ook de gondola lift naar de top van Ylläs.

Levi, Kittilä
De meest populaire ski- en vakantieparken liggen in Levi. Een leuke plek voor het hele gezin.
Deze zomer is ‘Angry Birds Land’ geopend in het bekende pretpark Adventure Park. Alle attracties zijn gebouwd in de stijl van het wereldberoemde Angy Birds spel. Actieve gezinnen organiseren een fietstocht naar de grootste Spa Water World in Lapland.

Kleurenexplosie in Finland 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.