Nachttrein spaart tijd en CO2

Nachttrein spaart tijd en CO2 9
Om eerlijk te zijn, wij zijn fan van autovakanties. Dan begint je vakantie meteen bij je voordeur. Je kunt zelf je pauzes plannen. Maar voor een volgende trip gaan we toch eens de nachttrein proberen, want dat heeft ontegenzeggelijk voordelen. Lees maar: De nachttrein van Deutsche Bahn rijdt vanaf Amsterdam, Arnhem en Utrecht naar verschillende Europese steden en bespaart per reis 75% CO2 uitstoot ten opzichte van reizen per auto. Wie tijdens de vakantie op de fiets van A naar B reist, reist bovendien dubbel duurzaam.

Met City Night Line reis je ’s nachts comfortabel en milieuvriendelijk naar Berlijn, Hamburg, Kopenhagen of München. Om ook op de plaats van bestemming duurzaam en op eigen tempo stad en land te kunnen verkennen, biedt City Night Line reizigers de mogelijkheid om eigen fietsen mee te nemen. In München kunnen fietsliefhebbers bijvoorbeeld een fietstocht langs de Isar maken, weg van de drukte van stad. Ook Hamburg biedt talrijke fietspaden langs de Alster, bijvoorbeeld over de Elbe-bruggen of naar de omliggende regio. In Berlijn is een dagtocht naar Potsdam of een sightseeing-tour langs de vele historische hoogtepunten van de stad aan te raden. Publiekslieveling Kopenhagen staat bekend om de goed aangegeven en onderhouden fietspaden. De Deense metropool is het paradepaardje als het gaat om milieubewuste en fietsvriendelijke steden.

Met City Night Line reizen milieubewuste vakantiegangers al vanaf 49 euro in een couchetterijtuig door Europa (prijs per persoon, enkele reis). Voor het meenemen van fietsen geldt een toeslag van tien euro per rit. Met het Europese routenet van City Night Line reis je slapend naar je bestemming. Vooral voor korte trips en weekendreizen is reizen met City Night Line uitstekend geschikt, want ’s nachts reizen bespaart waardevolle tijd. Reis ‘s avonds vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem met City Night Line en kom ’s ochtends uitgeslapen op je droombestemming aan.

Meer informatie en boekingen: www.citynightline.nl, NS Hispeed-balies in de Tickets & Service-winkels op de grotere stations of via 0900 9296 (0,35 euro/min), Treinreiswinkel, telefoon 071 5137008

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.