Nazomeren in Lake Annecy Ski resorts


Je kunt van de Fransen zeggen wat je wilt, maar ook al nadert het eind van het zomerseizoen blijven ze hun best doen om iets leuks te organiseren voor toeristen. Tenminste bij Lake Annecy Ski Resorts wel. Want daar is tijdens een bezoek in de bergen nog van alles te beleven. Van activiteiten tot allerlei traditionele markten, festivals en feesten. De leukste op rij voor de komende zomermaanden:

De lokale markten
Iedere maandag in La Clusaz, dinsdag in Manigod en woensdag in Le Grand Bornand zijn de marktkoopmannen te vinden met tal van lokale en traditionele producten op het kerkplein in het centrum zowel in de winter als in de zomer. Uitzonderlijk is de markt in Le Grand Bornand die gepaard gaat met de kaasmarkt waar de reblochon te verkrijgen is. Een traditie sinds 1785 !

12 augustus 2012
Parades, levendige tafels, brood bakken en volksdansen : de ambachtslieden en boeren staan in het middelpunt in La Clusaz tijdens dit feest. De beroemde reblochon wordt in de late namiddag gemaakt in een grote koperen ketel en laat bezoekers genieten van het vers bereide product. Meer dan 6.000 bezoekers komen ieder jaar een kijkje nemen.

26 augustus 2012
Deze mythische hardloopwedstrijd van 27 kilometer met 1.000 meter hoogteverschil wordt georganiseerd op de moeilijke maar charmante paden rond het bergdorp La Clusaz. Ieder jaar zijn er ruim 2.000 deelnemers aan de Bélier.

21e festival Au Bonheur des Mômes
Van 26 tot 31 augustus 2012
In Le Grand Bornand wordt de 21e editie van het festival georganiseerd. Meer dan 90 bedrijven zorgen voor theater, dans en circusoptredens. Het programma is speels en met een internationaal karakter gericht op Wallonië en Brussel.

Tour de l’ Avenire
Zaterdag 1 september 2012
Fietsers staan al te trappelen om de Tour de l’ Avenir te mogen rijden ! Deze tour wordt gezien als de Tour de France voor jonge beloften met de finish op de col de la Colombière.

De charmante resorts van La Clusaz, Le Grand Bornand, Manigod en Saint Jean de Sixt bieden een exclusieve zomer. Een mix van natuur en helder water van het meer van Annecy in de majestueuze Aravis zijn het decor van uw verblijf. De traditionele dorpen met een moderne look, de rinkelende koebellen en de gastronomische keuken verfijnen een bezoek aan Annecy. “Een moment voor iedereen en voor ieder wat wils” is het motto van het gebied en de bron van het welzijn.
Meer informatie op www.lakeannecy-skiresorts.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.