Nederlanders openen Lodge in Kenia

Het uitzicht van het Amazing Kenya Retreat in Kenia

Kenia is een Lodge rijker, op deze plek kun je het perfecte safari gevoel krijgen. De Lodge ligt in de savanne van Maanzoni, hier leven giraffen, zebra’s, gazelle’s, wildebeesten, antilope’s en vele Oost Afrikaanse vogelsoorten. Het is een kleinschalig en eco-vriendelijk luxe resort opgezet door de Nederlanders Ditty en Jan Peek. Amazing Kenya Retreat, zoals de Lodge heet, is een goede uitvalbasis om Kenia te ontdekken.

De huizen zijn in Afrikaanse stijl gebouwd en bieden privacy. Het hoofdgebouw heeft een grote veranda met fantastische panaroma-views over Maanzoni – Lukenya. De lounge- en eetkamer zijn bijzonder gedecoreerd met onder andere twee openhaarden, zodat ook op de wat frissere avonden het knus is.

Als er geen bewolking is, heeft de lodge uitzicht op Mt. Kenya welke op 150 kilometer ten noorden ligt. In dit gebied wonen giraffen, zebra’s, gazelle’s, wildebeesten, antilope’s en vele Oost Afrikaanse vogelsoorten, die je al lopende, te paard of fietsend door de savanne kunt spotten.

De lodge organiseert verschillende activiteiten van een ‘bush breakfast’ en ‘sundowner’ tot een bezoek aan een lokaal dorp of de dichtstbijzijnde markt. Dit alles op maar 35 minuten afstand van Jomo Kenyatta International Airport.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.