Verken New York in drie dagen

Verken New York in drie dagen 9

Times Square in een van de dingen die je gezien moet hebben in New York.

Hoe verken je de stad die nooit slaapt in korte tijd? Door mee te gaan in het tempo van de stad. Ga speeddaten met NYC en verken de stad in een weekeind. Begin je trip in Midtown, neem dan een kijkje Uptown en verken op de laatste dag Lower Manhattan en omgeving. Van Times Square tot Broadway en van het Guggenheim tot het vrijheidsbeeld, in drie dagen kun je veel zien.

Groots
Wie in New York aankomt kan haast niet anders dan het groots aanpakken. De skyline van de stad is en blijft overdonderend en je kunt er zelf bovenop staan. Beklim het Empire State Building of Rockefeller Center en bekijk de wolkenkrabbers vanuit de lucht. Voor het echte bright lights, big city gevoel ga je naar Times Square, het bruisende en blinkende hart van de stad. Pak meteen het MoMa even mee, daar vlak in de buurt. En ’s avonds zak je weg in het theaterpluche, bij een voorstelling op Broadway natuurlijk.

Uptown
De tweede dag beleef je heel cultureel Uptown. De wereldberoemde musea Metropolitan, Guggenheim en Museo del Barrio liggen op wat wel bekend staat als the Museum Mile. Ideaal voor een ochtendje kunst kijken. Wie naast cultuur ook wat natuur wil zien reist door naar Bronx Zoo of gaat wandelen in de Botanical Gardens. Sportief wordt het met een live honkbalwedstrijd van de Mets of Yankees. Helemaal New York om een middag lang tussen de lokale fans biertjes en hotdogs te bestellen.

Roots
Een bezoek aan NYC is niet compleet zonder het Vrijheidsbeeld te zien. Dat kan vanaf de ferry die je – gratis – naar Staten Island brengt, of door het eilandje waar het beeld op staat te bezoeken. In het Ellis Island Immigration Museum vind je onder andere de Nederlandse roots van de stad terug. Eindig de dag met een wandeling over de Brooklyn Bridge, zodat het prachtige uitzicht op de skyline kan meepakken voordat je weer naar huis moet.

Voor meer informatie over een reizen naar New York ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.