Nieuw wandelnetwerk in de Kempense Meren

Nieuw wandelnetwerk in de Kempense Meren 9

Het nieuwe wandelnetwerk de Kempense Meren in Antwerpen.

In de Provincie Antwerpen zijn ze druk bezig met het aanleggen van een nieuw wandelnetwerk. Het nieuwe wandelnetwerk Kempense Meren is 270 km. De wandelingen gaan langs het waterrijke decor van Dessel, Mol en Retie. Dit netwerk is nummer 10. Het is de bedoeling dat aan het eind van de zomer 12 nieuwe netwerken klaar zijn. Dan wordt ook het het grootse wandelevenement ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ gehouden.

9 wandelnetwerken stonden er al op de teller in de provincie Antwerpen, 7 in de Antwerpse Kempen en 2 in Scheldeland. Wandelnetwerk Kempense Meren wordt nummer 10..
Elk netwerk heeft zijn troeven. Volgens Bert Geboers, directeur Toerisme Provincie Antwerpen, is dat ditmaal het decor: “Het is heerlijk stappen in het ‘Kempense Lake District’, langs de talrijke meren, rivieren en kanalen. De waterplassen die ontstonden tijdens de witzandontginning veranderden in knappe recreatiedomeinen of ongerepte natuurgebieden. Die mix van water, zand en groen zal ongetwijfeld vele wandelaars charmeren.”

Drukke wandelzomer
Er valt nog veel meer moois te ontdekken. Zoals de norbertijnenabdij van Postel, de watermolen in Retie of de Sas4-Toren aan een kruispunt van kanalen in Dessel. Met behulp van de gedetailleerde overzichtskaart en het bijbehorende inspiratieboekje ontdekt de wandelaar de bijzonderste plekken.
Het wordt een drukke wandelzomer, voorspelt gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “De nieuwe netwerken Kempense Meren en Kempense Kolonies zijn goed voor ruim 700 kilometer uitstekende wandelpaden.Na de zomer wordt het uitkijken naar de laatste netwerken in de regio Grobbendonk/Lille en de regio Lier. Maar vooral naar het groots opgezette wandelevenement ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ op zondag 23 september. Antwerpen is de eerste provincie die haar wandelnetwerken afrondt en iedereen mag die dag meevieren.”

De kaart van het wandelnetwerk Kempense Meren (8 euro) is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Dessel, Mol en Retie en online via de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.