Nieuwe kinderattractie in Rotterdam


Rotterdam heeft een nieuwe waterattractie voor kinderen. In Kids Marina, dat deze zomer opende, beleven kinderen voor een middag of een dag het ultieme havengevoel. Als kapitein van een politieboot, sleepboot of rondvaartboot krijgen zij varende wijs inzicht in de haven en haar functies en vaartuigen.

Kids Marina heeft acht scheepjes in de vaart, allemaal verschillende types naar voorbeeld van schepen die ook echt in de haven van Rotterdam zijn te vinden. Een vaartochtje duurt twintig minuten inclusief schepen en ontschepen. Naast een unieke beleving, biedt de attractie ook een educatieve waarde. Rotterdam is de grootste havenstad van Europa. De gigantisch schepen en stoere bemanning hebben op velen vaak een magische aantrekkingskracht. Kids Marina is gelegen aan het Grote Kerkplein, in de binnenstad, waar een miniatuurhaven in de oude gracht is gemaakt. Kids Marina richt zich speciaal op kinderen van 4 tot 12 jaar.

Andere activiteiten:

  • Professor Plons -Kinderen van 4 tot 10 jaar gaan op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en maken spelenderwijs kennis met de maritieme wereld. Deze succesvolle kinder-doe-expo in het Maritiem Museum Rotterdam is sinds kort volledig vernieuwd. Professor Plons en zijn vrienden zijn net terug van een grote reis en staan op het punt om weer te vertrekken voor een nieuw avontuur als de kinderen ze ontmoeten in hun thuishaven in het Maritiem Museum Rotterdam. Er moet nog van alles gebeuren en de kinderen kunnen daar goed bij helpen: vissen sorteren, schepen laden en lossen, de reisbestemming bepalen en er breekt nog brand uit ook.
  • Van Zwabber tot zeeschrik: speurspel voor grote en kleine kinderen -De Nederlandse Zeevaarder Piet Hein is geboren en opgegroeid in Delfshaven in Rotterdam. Aan de hand van een speurspel voor binnen en buiten wordt antwoord gegeven op de vraag wie hij was, waar hij woonde en wat hij voor werk deed. Museum Rotterdam De Dubbelde Palmboom, een voormalig pakhuis, staat in het hart van Historisch Delfshaven. Het museum toont het verhaal over de Rotterdammer van toen en nu.
  • Familiepark Plaswijckpark -In de Havenspeeltuin van familiepark Plaswijckpark is het heerlijk spetteren met water. Met gierende banden ongeremd door de Verkeerstuin scheuren, lekker ravotten in de grote en veelzijdige Speeltuin of slingeren als een aapje in de Apenspeeltuin.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.