Spring eens uit de band op Guernsey


Wie van avontuur én traditie houdt kan deze zomer koers zetten naar Guernsey. Ontdek daar zwemmend, klimmend en duikend de rotskust van het eiland. Coastering is de nieuwe, avontuurlijke manier om de grillige kustlijn van Guernsey te verkennen. Gehuld in een wetsuit zwem je langs de rotsachtige kustlijn zonder hulp van boten, surfplanken of andere vaartuigen. Het is een soort canyoning op zee.

Samen met de groep klim je op rotspartijen, duik je in zee en zwem je door smalle spelonken. Je wordt begeleid door gekwalificeerde Outdoor Guernsey instructeurs. Zij gidsen je langs de uitdagende kust. Het ene deel van Guernsey bestaat uit valleien en steile rotswanden, het andere deel is vlak. Aan de kustlijn vind je prachtige krijtrotsen en grotten.

De Kanaaleilanden Jersey, Guernsey, Herm, Sark en Alderney bieden het beste van twee werelden. Je kunt er genieten van de Franse keuken gelardeerd met de Engelse gastvrijheid. De eilanden liggen vlakbij de kust van Bretagne. Ze behoren noch tot Engeland, noch tot Frankrijk, maar zijn in bezit van de Britse Kroon. De eilanders zeggen dan ook: “Wij horen niet bij Engeland. Engeland hoort bij ons!” De Koningin van Engeland is er staatshoofd in haar hoedanigheid van Hertogin van Normandië.

Op de Kanaaleilanden kun je heerlijk culinair genieten in één van de talrijke, leuke restaurants. De eilanders zijn vriendelijk en zeer gastvrij. Daarom waren ze vroeger een toevluchtsoord voor vele kunstenaars als Victor Hugo en Renoir. Je vindt er leuke stadjes en dorpjes, glooiende heuvels en woeste baaien met klifpaden, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Dankzij de warme Golfstroom hebben de Kanaaleilanden een mild klimaat; de lente begint er al vroeg. Waai eens lekker uit tijdens een tocht met paard en wagen over de heuvels. Of ga ‘Fish hunting’ in het kanaal. Je kunt ook hoppen van eiland naar eiland; zeer de moeite waard.

Een weekje Guernsey, inclusief rechtstreekse retourvlucht vanaf Rotterdam Airport, is te boeken vanaf 609,- p.p. Inclusief Outdoor Coastering. Je verblijft in het Hotel Saints Bay. Inclusief zwembad, lunchterras, Engels ontbijt en reisgids. Deze reis en vele andere reizen naar de Kanaaleilanden zijn te boeken bij Sunair Vakanties op telefoonnummer 0172-782040 of per e-mail: [email protected]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.