Tentoonstelling ‘Groeten uit de Volksbuurt’

Tentoonstelling ‘Groeten uit de Volksbuurt’ in het Nederlands Volksbuurtmuseum

Ooit woonde ruim de helft van de Nederlandse bevolking in een volksbuurt. Alleen er is weinig bewaard gebleven uit die tijd. Daarom start het Nederlands Volksbuurtmuseum een project waarmee ze informatie gaan verzamelen over Nederlandse Volksbuurten. Dit gaat niet alleen om interessante plekken maar ook om de vraag waarom mensen dit een volksbuurt vinden? Op deze manier ontstaat er een platform voor de geschiedenis van de buurt en de verhalen van de bewoners ervan.

Het museum geeft geen definitie mee over wat een volksbuurt nu precies is maar laat dit over aan de invulling van de deelnemers en fotografen zelf. Hoe ervaren zij bepaalde wijken en waarom zijn dat dan volksbuurten?

Hiervoor doet het museum een beroep op iedereen die iets over dergelijke buurten kan en wil vertellen zoals bewoners, oud-bewoners, betrokkenen bij volksbuurten en hun inwoners, historische verenigingen en archieven. Het museum vraagt je foto’s en verhalen in te sturen met argumentatie waarom juist die buurt een volksbuurt is.

Om mensen alvast op weg te helpen maakt het museum vanaf 1 juli een langlopende tentoonstelling met foto’s van een tiental volksbuurten uit Nederland. Alle ingezonden foto’s worden aan deze tentoonstelling toegevoegd zodat de expositie steeds verder groeit.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.