Vakantie aan Flevolandse Rivièra

Aan het Veluwemeer.


Tijdens een vakantiebaantje op de – toen nog – Rivièra Camping tussen Elburg en Biddinghuizen in de polder hebben we onze eerste levenslessen opgedaan. Als je aan de poort stond en met een knop de slagboom moest bedienen waren de mensen de vriendelijkheid zelve, maar als je over het terrein liep om papier te prikken of je stond met de hogedrukspuit de wc’s de reinigen, dan gunden de mensen je geen blik waardig. In het ene geval hadden ze belang bij je en dat je in het andere geval hun rotzooi aan het opruimen was interesseerde ze niks. Zo simpel steekt het leven in elkaar.

Maar goed, dat is jaren her. Inmiddels heeft de camping ingrijpende wijzigingen ondergaan. “De intieme opzet van het park doet niet vermoeden dat Rivièra Parc één van de grootste campings van Nederland is. De camping biedt een ongekend scala aan faciliteiten. Rivièra Parc beschikt over kampeerplaatsen aan het water of in een bosrijke omgeving, maar biedt ook verhuuraccommodaties, zoals ingerichte stacaravans, chalets, kampeerbungalows en unieke tipi’s”, zo schrijft de camping zelf. Het Snowvillage is eind 2011 gesloten en moet plaatsmaken voor lasergamen, zo blijkt uit berichten.

Rivièra Parc is volgens eigen zeggen uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie. Van een weekendje weg tot een zomervakantie voor het hele gezin: Rivièra Parc biedt voor ieder wat wils. De camping is gelegen aan een zandstrand en beschikt over een eigen jachthaven met 400 wal- en ligplaatsen. Op de camping zelf zijn verschillende faciliteiten aanwezig. Naast het overdekte zwembad met glijbaan en een overdekt kinderspeelparadijs biedt Rivièra Parc een bowlingbaan, diverse restaurants, speeltuin, evenementenhal, (alcoholvrije) disco en een uitgebreid recreatieprogramma (tijdens weekenden en schoolvakanties). Fietsen en skelters zijn te huur op het park en in de zomermaanden worden ook paardrijlessen gegeven. Om het verblijf zo comfortabel mogelijk te maken, is er op het park een uitgebreide supermarkt, zijn er diverse restaurants met afhaalmaaltijden en is er draadloos internet.

Ook de omgeving van het vakantiepark biedt ruimte voor vermaak. Walibi World ligt om de hoek en ook het Aviodrome en Outlet Shopping Center Batavia Stad liggen heel dichtbij. Cultuurliefhebbers vermaken zich in Elburg of Harderwijk en voor natuurliefhebbers zijn er wandel- en fietsroutes die vanaf het park beginnen.

Rivièra Parc biedt verschillende kampeerplaatsen, direct aan het strand of in de beboste omgeving. Er is keuze uit een standaardplaats, een comfortplaats, een comfort-themaplaats en een comfortplaats met privé sanitair. Ook zijn er speciale kampeerplaatsen voor eigenaren die hun hond mee willen nemen op vakantie. Voor mensen die mensen meer gesteld zijn op comfort, maar wel willen genieten van het buiten- en campingleven, biedt Rivièra Parc verschillende huuraccommodaties: van compleet ingerichte stacaravans, kampeerbungalows tot chalets en bungalowtenten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.