Van Gogh naar Japan

Van Gogh naar Japan 8

Van Gogh op Google afbeeldingen .

Enkele wereldberoemde werken van Van Gogh gaan op reis naar Japan en Zuid-Korea. Voor een jaar zullen de werken te zien zijn op verschillende plaatsen in die landen. De collectie bestaat uit 50 werken met als bekendste onder andere: Langs de Seine, In het café: Agostina Segatori in Le Tambourin, Korenveld met patrijs, Krab op zijn rug, Cafétafel met absint en Zelfportret met vilthoed. De tentoonstelling is gebaseerd op Van Gogh in Antwerpen en Parijs: nieuwe inzichten, die in de zomer van 2011 in het Van Gogh Museum te zien was.

De expositie in Japan en Zuid-Korea toont de resultaten van het kunsthistorische en technische onderzoek naar schilderijen specifiek uit Van Goghs Parijse jaren in de collectie van het Van Gogh Museum. Deze nieuwe inzichten vormen het vertrekpunt voor het samenstellen van de genoemde tentoonstelling. Op basis van de informatie uit het onderzoek, konden enkele schilderijen anders geïnterpreteerd worden en moest de datering van sommige stukken aangepast worden. Dankzij het technische onderzoek kon Van Goghs artistieke ontwikkeling bovendien beter worden begrepen.

Warme banden
Er bestaat een warme relatie tussen Japan en het Van Gogh Museum, die gedragen wordt door de bewondering van Van Gogh zelf voor de Japanse prentenkunst. De wijze waarop de onderzoeksresultaten verweven worden in de presentatie van de werken van Van Gogh, is nieuw voor de cultuurliefhebber in Japan en Zuid-Korea. Het Van Gogh Museum organiseerde in haar bijna veertigjarige bestaan meerdere keren een tentoonstelling in Japan en voor de tweede keer in Zuid-Korea.

Uithuizing collectie
De tentoonstelling in Japan en Zuid-Korea is mede mogelijk doordat de noodzakelijke renovatie van het museumpand in Amsterdam aan het Museumplein, waardoor de collectie niet in het eigen gebouw getoond kan worden. Naast de reizende tentoonstelling zal eind september een ander groot deel van de Van Gogh-collectie – circa 75 topwerken van Van Gogh maar ook prenten op papier, objecten en brieven – worden getoond in de Hermitage Amsterdam in de presentatie Vincent. Het Van Gogh Museum in de Hermitage Amsterdam.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.