Virtueel langs Tsjechisch Werelderfgoed

Virtueel langs Tsjechisch Werelderfgoed 9

De Tsjechische stad Český Krumlov staat op de werelderfgoed lijst en is nu virtueel te bekijken.

Wil je graag een keer de werelderfgoederen van Tsjechie zien maar heb je geen geld/zin/tijd om de reis te maken. Dan kan dat nu dankzij Google gewoon uit je luie stoel. Het Google  World Wonder Project zorgt ervoor dat je 3 van de 13 werelderfgoederen van Tsjechie kan bekijken zonder op reis te gaan. Je kan via deze website een tour nemen langs de UNESCO Werelderfgoed locaties. Tsjechië viert dit jaar tevens haar twintigjarige jubileum op de lijst van UNESCO.

Werelderfgoed in een paar muisklikken
Met één druk op de knop kun je via het culturele digitaliseringsplatform van Google heel gemakkelijk drie van de twaalf Tsjechische werelderfgoederen virtueel verkennen: de hoofdstad Praag, de historische binnenstad van Český Krumlov en de Heilige Drie-eenheid in Olomouc. Naast panoramische foto’s heeft het Google World Wonder Project ook officiële informatie, video’s en Google 3D-modellen te bieden.

Praag 
Praag wordt een van de mooiste steden ter wereld genoemd. Het is een belangrijke, stedelijke monumentenzone die bekend staat om het urbanistische design van monumenten als de Praagse Burcht, de oude wijk Malaa Strana en de beroemde Karelsbrug. De gehele binnenstad, met een oppervlakte 866 hectare, staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst.

Český Krumlov
De kosmopolitische stad Český Krumlov, ook wel de ‘Parel van Zuid-Bohemen’ genoemd, staat bekend als cultureel centrum met jaarlijks verschillende (muziek)evenementen op de agenda. De stad ontving dit jaar de FIJET Golden Apple Award, dé Oscar in de toeristenbranche. Om de middeleeuwse stadskern te beschermen, is Český Krumlov sinds 1992 opgenomen als cultureel erfgoed op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Olomouc
In de stad Olomouc wordt de Zuil van de Heilige Drie-eenheid jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. De 35 meter hoge pestzuil, die dateert uit de achttiende eeuw en de Heilige Drie-eenheid uitbeeldt, is het hoogste monument in Tsjechië. Het barokke bouwwerk is sinds 2000 werelderfgoed.

Voor meer informatie over ga je naar de website.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.