Volg de Duitse voetbalroute

Volg de Duitse voetbalroute 9

De Duitse voetbalroute is een aanrader voor elke voetbalfan.

Voor echte voetbalfans moet dit toch een leuke vakantie zijn, een route van 800 km die draait om voetbal. Langs de route die door 15 steden gaat vind je: geboorteplaatsen van grote voetballers, cultclubs en stadions. Daarnaast zie je een mooi stuk van Duitsland. De route is opgezet omdat de Bundesliga op 24 augustus 50 jaar bestaat. Je kan de route met de auto doen maar de echte sportieveling pakt de fiets.

Met de Duitse voetbalroute ga je stadion-hopping dwars door Noordrijn-Westfalen, vanaf de rand van de Eifel tot aan de Hermannshöhen in het Teutoburger Woud. De stadions en plekken herinneren aan legendarische wedstrijden in de belangrijkste competitie van Duitsland. Naast het bloed, zweet en tranen van de voetballers is er ook plaats voor cultuur tijdens de route. Je kan ook langs het werelderfgoed in Aachen, Köln enEssen – de markt van Münster, de zweefbaan van Wuppertal, het „Westfaalse Versailles“. Zo heb je genoeg argumenten om je vrouw ook mee te krijgen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.