Waan je in de middeleeuwen

Het lijkt alsof je terug bent in de middeleeuwen tijdens het Hanzespektakel.

Je waant je bijna in de middeleeuwen bij de Hanzedagen in Kampen. Je kunt er oude ambachten, stadsomroepers, middeleeuwse taferelen en een riddertoernooi bekijken. Alleen nu kun je er foto’s van maken met je smartphone en met de auto naar huis rijden, voor de rest doet je niets denken aan deze eeuw. Eigenlijk ga je gewoon terug in de tijd.

Hanzehandel
Met middeleeuwse tenten, vaandels, banieren en vlaggen strijken de kooplieden, boogschieters en ridders neer op het Van Heutszplein. Ervaar ‘de Hanze’ met de ‘Ridders van de IJssel’, de Hanzemarkt met ambachten en middeleeuwse maaltijden. Dieven worden aan de schandpaal genageld, ‘Hanze’-handelaren verslijten hun waar en zwaardvechters vertonen hun kunsten, terwijl in de arena op gezette tijden een riddertoernooi plaats vindt.

Opening
De opening van het spektakel is om 10.00 uur door een delegatie van het bestuur van de gemeenten Kampen, Hasselt en Zwolle. Het spektakel kan worden bezocht tussen 10.00 en 17.00 uur. Het Hanzespektakel Kampen wordt gehouden op het Van Heutszplein in Kampen. Kijk voor meer informatie op de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.