Wandelen in Weense wijngaarden

Wandelen in Weense wijngaarden 9

Wandelen en wijn drinken op de wijngaarden in Wenen. Bron: WienTourismus / Peter Rigaud

Een weekeind in het jaar laten de wijnboeren van Wenen het toe, een wandeling door de wijngaard. Een bijzondere gebeurtenis dus. Je kan lopen tussen de wijnstokken en genieten van de vergezichten die Oostenrijk te bieden heeft. Daarbij kun je ook nog lekker een beetje wijn drinken. Klinkt als een goed weekeind. Als je dit ook wel ziet zitten moet je zorgen dat je 29 & 30 september in Wenen bent.

Wenen is de enige stad in Europa die binnen zijn grenzen wijngaarden heeft. En dan hebben we het niet over een paar wijnranken op een verloren heuvelrug maar over een oppervlakte van zo’n 700 hectare. Er zijn 230 wijnbouwers in Wenen en die zitten vanwege de gunstige klimatologische omstandigheden allemaal in de wijngebieden rond Kahlenberg, Nussberg, Bisamberg en Mauer.

Inwoners en toeristen kunnen de zaterdag en zondag tussen 11.00 en 21.00 uur kiezen tussen 2 wandelingen. Route 1 gaat van Neustift am Walde naar Nussdorf. Op deze route liggen de wijnhuizen Sievering, de Wien Cobenzl winery en Grinzing, stuk voor stuk mooie wijnhuizen en ‘Heurigen’, dit zijn traditionele wijnlokalen waar de eigen wijnen worden geschonken en waar je ook uitstekend kunt eten.

Route 2 loopt van Strebersdorf naar de bekende Heurige Stammersdorf. Deze trail van 10 kilometer heeft mooie uitkijkpunten en verschillende Heurigen waaronder die van het wijngoed Wieninger. Overigens kan men de trajecten inkorten door het openbaar vervoer te gebruiken.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.