Wandeling voert langs bron 4 rivieren

Lange afstand wandelen in de Zwitserse Alpen.

Met een wandelingen kun je langs de bron lopen van 4 grote Europese rivieren. Al deze rivieren ontspringen in de Centraal-Zwitserse Alpen. Met een nieuwe langeafstandswandelroute in Zwitserland van 85 km kun je deze bronnen allemaal zien. Je kan arrangementen boeken langs de route en het is zelfs mogelijk om je bagage te laten vervoeren. Dan hoef je al die kilometers niet met een zware backpack te lopen.

In het ruige Gotthardmassief ontspringen de Rijn, Rhône, Reuss en Ticino, vier grote rivieren die hun water naar alle windrichtingen leiden, tot aan de Noordzee, de Middellandse Zee en de Adriatische Zee. Soms is de bron een romantisch bergmeertje, soms een imposante gletsjer.

De nieuwe 4-Quellenweg verbindt deze bronnen op een 85 kilometer lang bergwandeltraject door de kantons Uri, Graubünden, Ticino en Wallis. De route is in vijf dagetappes onderverdeeld. Onderweg logeer je in berghutten langs de route of hotelletjes in de nabijgelegen dorpen. Iedere etappe is ook geschikt als afzonderlijke dagtocht. Begin- en eindpunt zijn altijd bereikbaar met het openbaar vervoer.

De Stichting Vier-Quellen-Weg heeft een 80 pagina’s tellende wandelgids uitgebracht met routebeschrijving, kaartmateriaal, foto’s, alsmede informatie over cultuurhistorische achtergronden, flora en fauna, geologie en het gebruik van waterkracht in het Gotthardgebied. De gids is te verkrijgen in vier talen (D/F/I/E) en te bestellen via de website.

Wil je nu zelf deze langeafstandswandelroute gaan lopen? Ga dan hier heen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.