Wentelteefjes op vakantiebeurs

Wentelteefjes op vakantiebeurs 8

Op de vakantiebeurs krijg je moeiteloos zin in een nieuwe vakantie.


Nog maar net terug, of al weer zin? Honderdduizenden Nederlanders zijn er deze zomermaanden weer enthousiast met caravan, camper of vouwwagen op uit getrokken om met volle teugen in luxe of bewust gekozen eenvoud te genieten van ontspanning en vrijheid. In eigen land of soms ver daarbuiten. Met de vakanties in volle gang is beursorganisator VNU Exhibitions achter de schermen alweer druk doende om het de kampeerliefhebbers ook dit najaar weer naar de zin te maken op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, van vrijdag 19 oktober tot en met dinsdag 23 oktober 2012.

De talloze liefhebbers kunnen rekenen op veel nieuws en introducties, sfeer en beleving op de beurs die wordt omlijst met inspirerende activiteiten, demonstraties, presentaties, veilingen en verkiezingen. Nagenoeg alle belangrijke merken zijn aanwezig met de laatste collecties slim uitgedokterde en prachtig vormgegeven kampeerauto’s en caravans, vouwwagens/tenttrailers, voortenten, onderdelen en accessoires. Tenten zijn niet in het aanbod opgenomen. Uiteraard is weer recente informatie beschikbaar van brancheorganisaties en van in toerisme gespecialiseerde partijen. In de vijf hallen van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs kunnen de bezoekers op gezellige terrassen met elk een eigen landenthema genieten van een toepasselijk hapje of drankje en even de benen strekken.

‘Kraak de Camper Kluis’
Hal 7 en een deel van hal 8 zijn gereserveerd voor de presentatie van de diverse merken van de Hymergroep. Bezoekers kunnen in hal 7 meedoen aan het populaire ‘Kraak de Camper Kluis’ en kans maken op twee weken gratis gebruik van een topmerk camper. De spelregels zijn heel eenvoudig: bemachtig een van de gratis kluiscodes die bij de beursentrees gratis worden uitgedeeld en check of de kluis kan worden gekraakt. Het centraal in deze hal gesitueerde terras ademt de sfeer van de toenemend populaire vakantiebestemming Duitsland.
In hal 8 vinden de beursbezoekers naast het aanbod van de Hymergroep de Engelse merken kampeerauto’s en caravans. De talloze liefhebbers van Frankrijk zullen zich weer even in ‘la douce France’ wanen op het volledig in stijl ingerichte terras in de doorloop naar hal 9. Deze hal is het domein van de vouwwagenenthousiasten. De bezoekers vinden hier tevens de traditioneel drukbezochte Kampeershop. Ook voor deze hal en hal 10 staan de nodige activiteiten op stapel.

Verkiezingen
Hal 10 biedt een compleet overzicht van onderdelen en accessoires en heeft als rustpunt een terras wat totaal is ingericht met camping meubilair. In deze hal is tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs de bekendmaking van de Kampeerauto van het Jaar, een prestigieuze verkiezing op initiatief van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Het beurspubliek vormt de jury en kan stemmen op een van de genomineerde campers die over de beurs verspreid staan. Ook de KCK, de Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB, houdt belangrijke verkiezingen, want professionals uit de branche kiezen de Caravan en Camper van het Jaar. De winnaars van deze vakprijzen zijn in hal 10 te bewonderen op de stand van de KCK.

Tapas en paella’s
Te midden van het aanbod in hal 11 vinden de bezoekers als extra attracties onder andere het Spaanse terras, met huisgemaakte tapas, paella’s en andere versnaperingen, en een nostalgische presentatie van de Oldtimer Caravan Club. Deze sympathieke vereniging van bezitters van kampeerwagens van 25 jaar en ouder en heeft als doel om deze historische recreatievoertuigen in goede, kampeerwaardige, gebruiksklare en verkeersveilige conditie te houden. Dus niet oppoetsen en in de showroom zetten, maar gewoon er mee kamperen.

Wentelteefjes en tosti’s
Ook voor de demonstraties Koken op de camping, van pizza’s tot wentelteefjes en van tosti’s tot chocolade muffins, is in hal 11 ruimte gereserveerd. Want kamperen en barbecueën zijn synoniem aan elkaar. Professionele koks demonstreren dat koken op de camping geen beperkingen kent. De bezoekers kunnen zelf ervaren hoe de meest uiteenlopende gerechten volgens het nieuwe camping koken kunnen worden bereid en heerlijk proeven. In deze hal manifesteert zich ook exposant Ten Cate. Wederom met het thema Outdoor Living, wat tijdens de vorige beurseditie op grootste wijze tot uiting gebracht in een presentatie van allerlei soorten ‘tentdoek van de toekomst’. Aan de invulling van het inspirerende thema dit jaar wordt nog gewerkt.

Veiling
Hal 12 omvat vooral een prachtig aanbod campers en exposanten in het segment toerisme waar bezoekers zich kunnen oriënteren op de volgende vakantiebestemming of deze al boeken. Het terras wordt helemaal vormgegeven in het thema Benelux, al vele jaren de eerst gekozen bestemming van Nederlanders die er met kampeerauto of caravan op uit trekken. Hier worden bovendien de altijd populaire en druk bezocht veilingen gehouden, waar een groot aantal door tientallen bedrijven ter beschikking gestelde kampeerproducten in de wacht kunnen worden gesleept, variërend van een handige accessoire tot complete tenten.

De openingstijden van de Kampeer en caravan Jaarbeurs zijn dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur. Voor meer informatie zie ook: www.kampeercaravanjaarbeurs.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.