5 Tips voor reizen in Engeland met je hond

Je kan je hond meenemen op vakantie en dan naar het strand gaan, zoals hier in Wales.

Je hoeft je huisdier niet meer thuis te laten als je op vakantie gaat naar Engeland. De regels zijn aan het begin van dit jaar veranderd, dit maakt het makkelijker om je hond of kat mee te nemen. Ook is er nog genoeg te doen samen met je huisdier. Zo zijn er huisdier vriendelijke B&B, zijn er genoeg musea waar je hond welkom is en kun je hem meenemen naar het strand. Hieronder staat een top 5 met tips voor het reizen in Engeland met je huisdier.

1. Een hond die zeeziek wordt? Dat kan. Zorg ervoor dat hij van te voren weinig te eten krijgt. Er zijn ook tabletjes tegen zeeziekte   speciaal voor honden te koop.

2. Er zijn verschillende vakantie accommodaties waar je hond ook mag blijven slapen; van B&B, cottages tot luxe hotels.

3. Engeland heeft genoeg stranden waar je met je hond kan gaan wandelen.

4. De Engelse historie kun je bezoeken met je hond. Er zijn genoeg kastelen en abdijen of musea die honden toelaten.

5. Je kan met je huisdier ook naar een Engelse pub. Ga samen met je hond een pint drinken in een van de hond vriendelijke pubs.

Je hoeft nu niet meer  een half jaar voor de overtocht sommige inentingen halen en bloedtests te laten afnemen. Natuurlijk moet je huisdier nog steeds aan bepaalde eisen voldoen net zoals bij de overige EU-landen: tenminste 21 dagen voor vertrek vaccineren tegen rabiës, een chip, een paspoort en de verplichte wormenkuur.

Bij DFDS Seaways  kunnen alle huisdierenbaasjes die tot 29 september 2012 een overtocht boeken naar Dover kunnen nog tot eind 2013 hun huisdier gratis meenemen.

 

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.