Beatles-eiland in de verkoop


John Lennon dacht een goede investering te doen door bij Ierland het Dorinish Island te kopen. Het had een paradijsje moeten worden voor hem en Yoko Ono moeten worden. De Beatle kocht het Ierse eiland 45 jaar geleden voor ruim 2000 euro. Hij schijnt er ooit in een caravan op overnacht te hebben, maar verder is er nooit iets van gekomen. Op het eiland – nu het domein van schapen – zijn 19e eeuwse restanten van een marinebasis te vinden en staat nu te koop voor 300.000 euro. Vlak voor zijn dood in 1980 probeerde de popartiest nog een bouwvergunning te krijgen om zijn droomhuis op het eiland te realiseren, maar dat is er niet van gekomen. Zijn weduwe besloot daarop het eiland in 1984 van de hand te doen aan lokale schapenboeren, die nu met verwijzing naar de beroemde voormalige eigenaar proberen er een goede prijs voor te maken. Dorinish Island ligt in Clew Bay, waar nog zo’n 300 soortgelijke eilandjes te vinden zijn. Dus mocht u nog wat geld hebben liggen en op zoek zijn naar een bijzondere vakantielokatie…


Grotere kaart weergeven

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.