Bijzondere beurs ook naar België

Al eens in Tibet geweest?


De ‘Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen’, die deze winter zijn tweede editie beleeft, krijgt ook een Belgische versie. Na het succes van de eerste ‘Vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ in januari 2012 in de Beurs van Berlage, vindt er op 5 en 6 januari 2013 alweer de tweede editie plaats. Gestaafd door het succes van der eerste editie gelooft organisator Byblos in de groeiende behoefde in meer gespecialiseerde en gepersonaliseerde reizen op maat. Daarom vindt in Scheldestad Antwerpen op 19 en 20 januari 2013 de eerste “De Antwerpse vakantiebeurs voor bijzondere reizen” in de ruimtes van de Waagnatie aan de Schelde plaats vindt.

Het doel van deze ‘vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ is een omgeving te scheppen waar massatoerisme niet de toon aangeeft, maar selectief gekozen wordt voor kwaliteit. Kwaliteit en originaliteit en een scherpe identiteit van de verschillende reisproducten zijn de trefwoorden voor deze nieuwe beurs. Op de eerste Antwerpse vakantiebeurs en in Amsterdam zijn alleen “direct sellers” aanwezig. Dit zijn reisorganisaties die zelf de concepten bedenken, in de betreffende landen de reizen samenstellen en direct aan het publiek aanbieden. De Beurs geeft juist gespecialiseerde aanbieders een forum. Deze zijn zelfs op het internet niet altijd te vinden, maar hebben vaak kleine parelreizen te bieden waar bezoekers aan de beurs zelf nooit aan gedacht zouden hebben: van onherbergzame poolreizen tot zeer kleinschalige intieme kloosterwandelingen.

Daarnaast wordt een cultureel programma gepresenteerd waar artiesten optreden en enkele interessante gesprekken plaatsvinden met o.a. vooraanstaande internationale journalisten en auteurs van reisboeken. De organisatie is in handen van Byblos, uitgever van reisboeken en organisator van bijzondere reizen op maat naar onontgonnen gebieden in Tibet, Mali, Buthan, Mongolië e.a. Meer informatie: www.vakantiebeursamsterdam.nl en www.vakantiebeursantwerpen.be

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.