Boomhotel in Maleisië

Boomhotel in Maleisië 11
Het Maleisische eiland Penang krijgt binnen een paar jaar waarschijnlijk een boomtoppen-hotel. Dit ‘Treetops Hotel’ is onderdeel is van het Escape Theme Park in Teluk Bahang en omvat ngeveer 300 huisjes in de boomtoppen. Het is volgens de initiatiefnemer daarmee de eerste in zijn soort in Azië.

De units, verspreid over 6,4 hectare land, worden op een hoogte van 2 tot 10 meter gebouwd rond een boomstam. Volgens Sim Choo Kheng, de directeur van het themapark: “Het idee is de gasten te laten ontwaken omringd door de natuur, met een fris briesje en natuurgeluiden die hen begroeten.” Het ‘Treetops Hotel’ zal een 3- of 4-sterren status krijgen en is naar verwachting over vier jaar gereed.

Overigens zijn de plannen, met name door milieu-organisaties die vrezen voor aantasting van de natuur, niet bij iedereen met enthousiasme ontvangen.

Het Escape Theme Park opent naar verwachting al in oktober haar deuren. Het park richt zich op gezinnen met kinderen die genieten van outdoor activiteiten. Zo kun je er onder andere ziplinen, in bomen klimmen, een vrije val maken, in een band door de natuur glijden, maar ook traditioneel speelgoed maken en goud zoeken. Het familiepark wordt uitgebreid met een 4,4 hectare groot Waterplay-park, waarvoor pas in 2014 met de bouw wordt gestart. Het management heeft bovendien nog een vissersdorp-setting in gedachten.


Grotere kaart weergeven

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.