E.T. ontmoet André Kuipers


Het lieve buitenaardse wezen E.T. wordt dit jaar 30 en dat moet gevierd worden. Het Leids Film Festival, dit jaar van 23 tot en met 28 oktober, verzorgt daarom in samenwerking met Universal op zondag 28 oktober een verjaardagsfeest voor E.T. The Extra – Terrestrial. Nederlands ruimtevaarder André Kuipers opent de middag in bioscoop Trianon, waarna de film bekeken zal worden en de kinderen in de zaal de gelegenheid krijgen André Kuipers de oren van het lijf te vragen over zijn ruimteavonturen. Aansluitend is iedereen uitgenodigd op het verjaardagsfeest van E.T. te vieren.

De verjaardag van E.T. maakt deel uit van het filmprogramma Science & Cinema van het Leids Film Festival. In samenwerking met Museum Boerhaave NWT Magazine en de Wetenschapsdag van de Universiteit Leiden worden er acht films vertoond waarin op een originele manier wetenschap zit verwerkt: Contact (1997), Invasion of the Body Snatchers (1956), Recount (2008), Minority Report (2002), Moneyball (2011), You don’t know Jack (2010), Troll Hunter (2010) en Wall-E (2008). De films zullen worden ingeleid door diverse wetenschappers en wetenschapsjournalisten. Het gehele programma van het Leids Film Festival zal vanaf 26 oktober online staan op www.leidsfilmfestival.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.