Eerste outdoor kinderboulderpark

Eerste outdoor kinderboulderpark 9

In het Oosterijke Silvapark is het eerste outdoor kinderboulderpark geopend.

Galtür in Oostenrijk heeft het eerste outdoor kinderboulderpark geopend. In Het klimgebied Silvapark zijn 2 nieuwe ‘via ferrata’-klimroutes voor kinderen. De klimroutes, ook wel ‘via ferrata’ en ‘klettersteig’ genoemd, zijn een combinatie van bergwandelen en klimmen. De routes zijn voorzien van staalkabels, die in de rotsen vastgezet zijn. Naast de staalkabels zijn er voor de moeilijkere en steilere passages andere hulpelementen, zoals trappen of bruggetjes, toegevoegd.

Het Silvapark biedt een combinatie van via ferrata-, klettersteig- en bouldertrajecten. Boulderen, met of zonder zekering, heeft zich de laatste jaren tot een populaire sport ontwikkeld. Bij deze sport spelen klimmen, kracht, techniek, inzicht en doorzettingsvermogen een belangrijke rol. Het Silvapark beschikt over 175 klimfaciliteiten met 19 verschillende moeilijkheidsniveaus en diverse lengtes.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.