Ervaar het Noorderlicht via een App

Met de app Laplication kun je het Noorderlicht 365 dagen zien.

200 nachten per jaar is het Noorderlicht te zien in Fins Lapland. Als je nu zelf niet naar Finland wil of kan is er toch nog een mogelijkheid om het Noorderlicht te zien. Er is namelijk een nieuwe app waarop je altijd en overal dit natuurverschijnsel kan zien. De app heet Laplication en je kan deze app  ook gebruiken als een reisgids en het bevat  foto- en videomateriaal van Finland.

Met de Laplication is het Noorderlicht te zien op je telefoonscherm door de telefoon omhoog te draaien. Tegelijkertijd wordt het beeld op je telefoon veranderd tot de Lapse lucht. Op deze manier kan het Noorderlicht altijd en overal worden gezien. Wanneer de telefoon weer horizontal wordt gehouden, keert het beeld terug naar de normale stand.

Met de ‘Laplify your life’ tool maak of gebruik je een eigen foto die je vervolgens helemaal kunt ‘Laplifyen’ met een Laps fotobewerking systeem. Kies bijvoorbeeld voor de filters Northern Lights, Midnight Sun, Ice, Autumn of Christmas en voeg Lapse elementen toe, zoals een rendiergewei, sneeuwscooter of sneeuwvlokken. Alle beelden worden automatisch opgeslagen in je eigen fotoalbum. Je kan de foto’s na bewerken delen op Facebook.

De app is hier te downloaden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.