Feest in Finland

Je eigen eten verkopen of weggeven op straat is normaal in Finland.


Innovatief, multicultureel, ecologisch en altijd verrassend, zo willen de Finnen bekend staan in de wereld. Voor Finland reden om uit te pakken met alle kennis en ervaring tijdens een reeks smaakvolle evenementen. Zo hebben de Finnen de evenementen ‘Urban Farming’ en ‘Restaurant Day bedacht’. Door in te zetten op vernieuwing en inspiratie verwacht de Finse hoofdstad Helsinki toeristen enthousiast te maken voor een bezoek aan het land.

Restaurant Day
Een Finse uitvinding is Restaurant Day. Tijdens deze dag staat de Finse hoofdstad Helsinki in het teken van eten, drinken en gezelligheid. Overal kun je eten kopen en lekkere dingen proeven. Eten bij een local thuis? In Helsinki kan het. Eet een thuisgemaakte taart in het Alppipuisto Park of geniet van een dessert in één van de vele kunstgalleries. De eerste versie van Restaurant Day smaakte naar meer en het evenement is inmiddels internationaal uitgegroeid. Zo viert men Restaurant Day nu ook op kleinere schaal in Nederland, IJsland, Polen, Zweden, USA en Rusland. Vier dagen per jaar verandert Helsinki in een culinair feest. De eerstvolgende Restaurant Day in Helsinki is op 7 november 2012.

Urban Farming
Urban Farming is een typisch Fins begrip; vers eten, dat groeit rondom de steden en direct kan worden opgegeten. In de wijk Kääntöpöyta Pasila, ten noorden van het centrum in Helsinki ligt één van de urban farms. De stadsboerderij is een nieuw vegetarisch restaurant, waar ‘vers’ een nieuwe betekenis krijgt. De nabij gelegen groene tuin levert het restaurant verse producten en zorgt tegelijkertijd voor een aangename ambiance.

Block party’s
Block party’s zijn hot in Finland. Block party’s zijn te vergelijken met gratis straatfeesten. Eten kopen kan op straat of in het park en lokale muzikanten en bands zorgen voor entertainment. Gedurende de zomermaanden zijn de block party’s niet alleen gezellig, je proeft er ook de culinaire specialiteiten van de lokale bevolking. Dans mee met de Finnen en ervaar de Finse block party’s.
Website: www.visitfinland.com | Facebook: www.facebook.com/visitfinland |Twitter: www.twitter.com/ourfinland

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.