Flamingokuikens in DierenPark

Flamingokuikens in DierenPark  9

Er zijn voor het eerst in 10 jaar Flamignokuikens geboren in Dierenpark Amersfoort.

Voor het eerst in 10 jaar zijn er 2 flamingo kuikens geboren in DierenPark Amersfoort. De kuikens zijn er niet vanzelf gekomen daar heeft het Dierenpark de nodige moeite voor moeten doen. Zo is er een broedeiland aangelegd in de vorm van een hartje. Ook is er extra begroeiing gepland en een kalkei in het nest van de flamingo’s gelegd. ‘’Het moment dat bleek dat er een ei uitgekomen was, is voor mij toch wel het mooiste moment van het jaar! We zijn er echt heel blij mee’’, zegt bioloog Raymond van der Meer.

De flamingo’s van DierenPark Amersfoort hebben dit jaar voor het eerst in hun nieuwe verblijf eieren gelegd. ‘’We waren al heel blij met de eieren, maar of ze bevrucht waren is dan nog steeds de vraag. Het is geweldig dat we nu kleine flamingo’s mogen verwelkomen in het park’’, aldus Raymond.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.