Ga je vliegangst te lijf

Als je bang bent om te vliegen heb je last van vliegangst leer hier mee over tijdens het Nationaal Vliegangstweekend.

In Nederland zijn ongeveer 3 miljoen mensen bang om te vliegen. In de westerse wereld is ongeveer 30% van de volwassen bevolking bang om in een vliegtuig te stappen. Als je moeite hebt met vliegen wordt dat ook wel vliegangst genoemd. In het weekeind van 29 en 30 september is er een themaweekend over vliegangst in Luchtvaart-Themapark Aviodrome in Lelystad. Je kan hier workshops over vliegangst bijwonen.

Vliegangst is een typische stressklacht, die kan ontstaan in een periode dat iemand niet lekker in zijn psychologische vel zit. Er liggen meestal een of meerdere stressfactoren of angststoornissen aan ten grondslag. De meest voorkomende zijn: claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst, controledrang en angst voor controleverlies. ‘De angst openbaart zich voor iedereen anders, maar is gelukkig prima te behandelen’, verklaart dr. Lucas van Gerwen, psycholoog, vlieger en directeur van Stichting VALK.

Het Nationaal Vliegangstweekend vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 september in Aviodrome in Lelystad. Adres: Pelikaanweg 50, Luchthaven Lelystad. Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur. De gratis workshops starten om 11.30 uur en eindigen om 17:00 uur. Aanmelden voor de workshops is niet nodig. Op beide dagen is het programma hetzelfde. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.