Hessen viert 200 jaar sprookjes

Hessen viert 200 jaar sprookjes 9

De gebroeders Grimm worden in hun Duitse thuisland onder andere geëerd met een beeld.


Al 200 jaar zijn kinderen en volwassenen over de hele wereld dol op de sprookjes van de gebroeders Grimm. Om die reden vieren de Hessische plaatsen en regio’s het jubileumjaar ‘GRIMM 2013’ met een activiteitenprogramma.
Sneeuwwitje, Doornroosje, Roodkapje en allerlei andere bekende sprookjesfiguren spelen de hoofdrol op feesten en tentoonstellingen, in toneelstukken en concerten. De schilderachtige vakwerkplaatsen, glooiende heuvellandschappen en imposante burchten vormen daarvoor een sprookjesachtig decor.
‘Expedition Grimm’ is de titel van de jubileumexpositie die van 27 april tot en met 8 september 2013 in het Duitse Kassel wordt gehouden. Belevenisgerichte, interactieve elementen nodigen de bezoekers uit om de wereld van de gebroeders Grimm te ontdekken.
Het bijbehorende GRIMM 2013-festival presenteert theater, muziek, lezingen en feesten in de Hessische plaatsen en regio’s en langs de Duitse Sprookjesroute. Van de literaire lente aan de Edersee tot het Gebroeders Grimm-festival in Hanau, van de prinsessendag in het barokslot Wilhelmstal tot lezingen bij de open haard in historische herenhuizen.
Alle informatie over het jubileumjaar GRIMM 2013 en de vakantieaanbiedingen zijn te vinden op www.grimm2013.de/nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.