Het veelzijdige Cyprus

Cyprus.


Cyprus is een eiland wat zich in de Middellandse zee bevindt, ongeveer op 70 km ten Zuiden van Turkije. In de Griekse mythologie staat Cyprus bekend om de geboorteplaats van de Godin Aphrodite en je vindt dan ook veel geschiedenis terug op het eiland. Cyprus is eigenlijk in tweeën verdeeld – namelijk het Turkse en het Griekse gedeelte. De grootste toeristen hub van Cyprus is Larnaca. Hier vindt je ook het grootste vliegveld, maar je kunt er ook voor kiezen om naar Paphos te vliegen. Je vindt in elke grotere stad accommodatie in verschillende prijsklassen, trek je je terug in een kleiner dorp, dan is het verstandig om van te voren even te bellen om te vragen of er kamers vrij zijn. Er zijn meerdere busdiensten in Cyprus, waarvan de Intercity bussen de meest betrouwbare zijn. Daarnaast is het altijd een goed idee om zelf een auto te huren om op deze manier écht kennis te maken met het eiland, want je kunt gaan en staan waar je wilt. Er zijn meerdere websites waar je je vliegtickets goedkoop kunt boeken, en soms zijn er aanbiedingen om dit gelijktijdig met het huren van een auto te doen.

Waar je je ook bevindt op Cyprus, er zijn genoeg bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Bezoek bijvoorbeeld de rots van Aphrodite en geniet tegelijkertijd van het omringende strand waar je tevens heerlijk kunt relaxen. Je vindt de rots van Aphrodite dichtbij de stad Paphos. Wil je historie met natuurschoon combineren, dan is een uitstapje naar het Troodosgebergte zeker de moeite waard. Tijdens de warme dagen wordt er hier vaak verkoeling gezocht. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en tegelijkertijd het Kykkosklooster bezoeken. Het ligt op ruim 1300m hoogte en is via een bochtige weg gemakkelijk te bereiken. In de drukkere zomermaanden vindt je hier ook toeristische stalletjes met plaatselijke lekkernijen en andere souvenirs. Verder vindt je in het gebergte verschillende authentieke dorpjes en negen byzantijnse kerken die te bezichtigen zijn.

Choirokoitia is een archeologische site die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Deze nederzetting ligt op de helling van een heuvel in de vallei van de Maroni rivier, op ongeveer 6 km van de kust. Het dorp is compleet afgesloten van de buitenwereld en is omgeven door grote, dikke muren en wordt hierom ook wel één van de oudste steden ter wereld genoemd.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.