Jordanië zet in op Dode Zee

De Dode Zee wordt bedreigt maar Jordanië steekt liever 300 miljoen in toerisme dan in een oplossing.

Jordanië investeert de komende jaren tot 300 miljoen Jordaanse Dinar in toerisme rond de Dode Zee. Deze investering betekent dat er 1.500 extra banen in de toeristische sector komen. De Dode Zee is de grootste natuurlijke spa ter wereld. De hyperzoute bodemmodder heeft volgens velen een heilzame werking, de luchtdruk en het zuurstofgehalte zijn hoger dan op zeeniveau en de UV straling is laag.

Maar de Dode Zee wordt bedreigt. Onderzoek heeft uitgewezen dat jaarlijks zoveel water uit de Dode Zee verdwijnt dat er over 30 jaar slechts een kale vlakte overblijft. De Jordaanse overheid luidde in 2004 al de noodklok. Een reddingsplan is de aanleg van een 180 kilometer lange pijpleiding die zorgt dat water in de Dode Zee wordt gepompt. Onderzocht wordt of dat water invloed heeft op de chemische samenstelling van het meer. Het is dus nog niet zeker dat de Dode Zee te redden is. Waarom er dan niet eerst naar een oplossing gezocht wordt voordat er  veel geld naar toerisme rond de zee gaat is niet helemaal duidelijk. Misschien kunnen ze die miljoenen daar beter in investeren.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.