Kinderen met handicap testen museum

De Speeltuinbende gaat testen hoe toegankelijk de tentoonstelling Professor Plons is. Foto: Mike Bink

Voor het eerst wordt er een tentoonstelling getest op de toegankelijk voor gehandicapte kinderen door de Speeltuinbende. De Speeltuinbende is een testteam van kinderen met en zonder handicap en is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).  Deze zomer opende de doetentoonstelling Professor Plons in Het Maritiem Museum Rotterdam. Bij het vernieuwen van de tentoonstelling heeft het museum, met financiele steun van GNSK, gelet op toegankelijk voor kinderen met een handicap. Zaterdag 29 september gaat de Speeltuinbende kijken of dit gelukt is.

De Speeltuinbende onderwerpt Professor Plons aan een kritische test. Kun je met een rolstoel bij de tentoonstelling komen? Zijn de toestellen en objecten van de tentoonstelling ook geschikt voor kinderen met een handicap? Kun je de spelletjes ook doen als je een motorische beperking hebt? Hoe zit het met hinderlijke trappen, drempels en paaltjes? Zijn de toiletten toegankelijk? De kinderen van de Speeltuinbende proberen alles zelf uit en weten uit ervaring precies waar ze op moeten letten. Als Professor Plons de test van de Speeltuinbende doorstaat, reikt de kinderambassadeur van het NSGK, Luuk Boerman, samen met de Speeltuinbende een keurmerk uit aan de directeur van het Maritiem Museum Rotterdam.

Ga voor meer informatie over het museum naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.