Life Needs Internet

In de tentoonstelling Life Needs Internet zoekt kunstenaar Jeroen van Loon uit wat internet voor mensen betekent.

Life Needs Internet is een nieuwe tentoonstelling in het Museum voor Communicatie. De digitale media kunstenaar Jeroen van Loon onderzoekt de invloed van internet in ons dagelijks leven. Hij ging daarvoor naar het hypermoderne Singapore tot de jungle van West-Papua. Tijdens zijn reis portretteerde hij mensen, ook vroeg hij ze een brief te schrijven over wat internet voor hun betekent. Net als het Museum voor Communicatie onderzoekt Jeroen van Loon de invloed van communicatie op ons dagelijks leven. Hij bekritiseert niet, maar roept wel vragen op en zet mensen aan het denken.

Life Needs Internet bestaat uit een video-installatie met een selectie van de portretten en brieven. Daarnaast worden bezoekers elke zondag middels een film door de kunstenaar opgeroepen om actief bij te dragen aan het werk. Bezoekers worden geportretteerd en laten zelf een brief achter waarin zij beschrijven wat internet voor hen betekent. De portretten en brieven worden dan toegevoegd aan het digitale project.

Het werk wordt op zondag 7 oktober gepresenteerd tijdens de derde editie van het CommunicatieCafé. Van Loon vertelt dan in een korte lezing meer over zijn werk en over dit project. Afsluitend is er een borrel. Life Needs Internet zal tot juni 2013 in het museum te zien zijn.

Voor meer informatie over Life Needs Internet ga je naar de website of naar de website van het museum.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.