Maastricht laat zich smaken

Maastricht laat zich smaken 9

Het centrum van Maastricht.


Misschien is het omdat Maastricht zoveel zuidelijker ligt dat ze daar een veel Bourgondischer levensstijl hebben dan elders in het land. Feit is dat ze er van vrijdag 26 tot en met maandag 29 oktober 2012 het nieuwe gastronomische evenement ‘Château Maestricht’ en de ‘GaultMillau Awards 2012 in Maastricht’ houden.

Maastricht wil in de laatste weekend van oktober centraal staan als dé locatie waar wijn, gastronomie en cultuur samen komen: Château Maestricht, moet het hoogtepunt van het oogstseizoen en de slachtmaand (september, oktober en november) worden, met als ‘bekroning’ de presentatie van de GaultMillau gids en de toekenning van de GaultMillau Awards Nederland 2012. Tijdens Château Maestricht is het centrum van Maastricht ‘the place to be’ volgens de organisatie, “het monumentale decor, waarin familie, vrienden, connaisseurs en liefhebbers elkaar treffen en genieten van mooie wijnen en bijpassende spijzen. Waar wijnproducenten met trots het resultaat tonen van hun noeste arbeid en dit delen met de bezoekers in het Château Maestricht paviljoen op het Vrijthof, maar ook in het Theater aan het Vrijthof, Museum aan het Vrijthof en de Hoofdwacht. Daarnaast kan men genieten van amuses, streekproducten en Limburgse gerechten als zoervleis en preskop. De deuren van het Château Maestricht paviljoen sluiten op zaterdag en zondag om 19.00 uur. Daarna zal de lokale horeca in samenwerking met Les Tables en Maastricht Culinair het gastronomische stokje overnemen en deze verder door de stad verspreiden”. Een compleet overzicht van alle activiteiten verschijnt op www.chateaumaestricht.nl .

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.