Museon heeft eigen waterlab

Het waterlab is in gebruik genomen.


Water is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar kinderen zijn daar nog niet zo van doordrongen. Vandaar dat vandaag in het Museon in Den Haag het WaterLAB geopend is door Marcel Tielemans, directeur van Het Waterlaboratorium. De aktiviteiten in het WaterLAB behandelen de fysische eigenschappen van water, gaan nader in op waterzuivering en tonen wereldwijde uitdagingen rondom waterbeheer. In het laboratorium wordt zo ook de relatie tussen water en voedsel gelegd en krijg de bezoeker inzicht in de verbinding tussen watermanagement en het opwekken van energie. In het WaterLAB wordt techniek verklaard door het uitvoeren van experimenten. Het waterLAB is mede mogelijk gemaakt door Het Waterlaboratorium (Haarlem), PWN ‘puur water en natuur’, Waternet, Stichting Zabawas en de Gemeente Den Haag.
Het WaterLAB is een ontwerp van Five Spices, Den Haag. Het Museon is een interactief Museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Informatie: Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
www.museon.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.