Makkelijk een wandelroute vinden

Vind een goede route om te wandelen op de vernieuwde wandelnet.nl website. Foto: Stichting Wandelnet/Ad Snelderwaard

Als je van wandelen houdt is een goede route wel handig. Nou is het niet altijd makkelijk om die te vinden. Je kan natuurlijk gewoon naar een bos rijden en een bepaalde kleur paaltjes gaan volgen, dat is meestal mijn aanpak. Maar wil je het wat beter wil plannen van tevoren is dit de website voor jou. Hier kun je een route uitstippelen en gelijk uitprinten op topografische kaarten van het Kadaster (1:25.000). Daarnaast kun je een logboek bijhouden met de routes die je al gelopen hebt.

Er staan op wandelnet.nl 10.476 wandelkilometers staan klaar om bekeken, geprint en gedownload te worden. Naast het netwerk Lange-Afstand-Wandelpaden en Streekpaden zijn ook alle NS-wandeltochten en boerenlandpaden opgenomen. De routezoeker op de site helpt de wandelaar een geschikte route te vinden. Liever zelf een tocht samenstellen? Dan biedt de routeplanner uitkomst. Wanneer een route naar wens is, kan deze opgeslagen en toegevoegd worden bij de favorieten. Of met routebeschrijving worden uitgeprint op topografische kaarten.

“Naast een verbeterd aanbod van routes, bieden we met deze site de wandelaar ook een plek om in contact te komen met andere wandelaars”, zegt Anja van Kooten Niekerk, directeur van Wandelnet . “Hiermee willen we een community creëren, een plek waar ervaringen, foto’s, video’s worden gedeeld en waar wandelmaatjes worden gevonden.”

Ook aan de ‘prestatiewandelaar’ is gedacht. Bij elke etappe kan hij aangeven of hij deze heeft gelopen. Deze gegevens vindt hij terug in zijn eigen logboek, compleet met grafiek, aantal kilometers, data en trajecten. Zo ontstaat er een wandelpaspoort. De sportieve wandelaar komt aan zijn trekken met de fitplanner waarmee hij zijn calorieverbruik per route of etappe kan berekenen. De beginnende wandelaar kan terecht bij de ‘Wandelwijzer’ waar hij veel informatie kan vinden om goed voorbereid op pad te gaan.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.