Open Cockpit Zondag

Kruip zelf in de cockpit en word piloot bij de Open Cockpit Zondagen.

Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om piloot te zijn? Dan is nu je kans, want het het Militaire Luchtvaart Museum laat je in de cockpit zitten. Zo kun je zelf te stuurknuppel vasthouden en je voorstellen hoe het is om dat vliegtuig in de lucht te houden. Je kan je voelen als een echte piloot of als je liever van wat minder spanning houdt dan ga je in de passagiersstoel zitten. Voor het tweede jaar op rij organiseert het Militaire Luchtvaart Museum in 2012 Open Cockpit Zondagen. Op zondag 30 september vindt de vierde Open Cockpit Zondag van 2012 plaats.

Dit jaar stelt het Militaire Luchtvaart Museum op vijf zondagen, verspreid over het jaar, verschillende cockpits open voor het publiek. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers plaats nemen in de speciaal opengestelde cockpits. Iedere zondag zullen er andere vliegtuigen en helikopters toegankelijk zijn.

Opleiding tot vlieger in het Flying Centre
Na eens in een echt vliegtuig of in een echte helikopter gezeten te hebben, kunnen de jonge bezoekers in het Flying Centre een opleiding tot vlieger volgen en een vlucht met een F-16 straaljager simuleren! Wat moet je eigenlijk allemaal kunnen om een goede vlieger te zijn? Aan de hand van een instructiekaart voer je opdrachten uit en kom je erachter of je het in je hebt om vlieger te worden. En heb je alle opdrachten met goed gevolg afgelegd? Dan ontvang je het felbegeerde vliegbrevet!

Beleef de Open Cockpit Zondagen in het Militaire Luchtvaart Museum dit jaar nog op zondag 30 september en 25 november van 12.00 – 16.30 uur. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.