Pinguïns Dierenpark Emmen verhuizen

Pinguïns Dierenpark Emmen verhuizen 9

De pinguïns worden door de dierenarts gecontroleerd voordat ze in het nieuwe verblijf losgelaten werden.

De 130 pinguïns van de locatie op de Noordbargeres gaan verhuizen naar de locatie in het centrum. De pinguïns verhuizen om plaats te maken voor bouwers, die binnenkort beginnen met de aanleg van het compleet nieuwe park. Er is begonnen met een groep van 26 pinguïns, die op dat moment het broedgebied aan het verkennen waren. De vaste verzorger, die in de broedtijd de wekelijkse nestcontroles uitvoert, wekte geen argwaan bij de pinguïns. De dieren  zijn zonder problemen naar locatie Centrum vervoerd.

Bij het gerenoveerde en nieuw ingerichte pinguïnverblijf stond de dierenarts klaar om elke pinguïn te onderzoeken. Van elk individu werd de onderhuidse chip gescand om de identiteit vast te stellen. Het bandje met kleurcodes werd vernieuwd, waarna de dierenarts de gezondheid van de pinguïn nader onderzocht. Daarna werd de pinguïn losgelaten in het nieuwe verblijf. Na even rondzwemmen, voelden ze zich al snel op hun gemak. Omdat alles vlot en zonder problemen verliep, zal er binnenkort opnieuw een portie pinguïns gaan verhuizen.

Voor meer informatie over het Dierenpark ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.