Routenet houdt met meer rekening

Routenet houdt met meer rekening 8

Een trip kan soms veel beter met de trein gemaakt worden dan met het vliegtuig.


Laten we eerlijk zijn, als we op vakantie gaan kiezen we simpelweg het vervoermiddel van onze voorkeur: auto, vliegtuig of trein. Maar is dat wel de goedkoopste manier om op de plek van bestemming te komen? Online routeplanner Routenet introduceert nu een nieuwe ‘reis slim’ functionaliteit om eenvoudig de meest efficiënte route naar een Europese bestemming te bepalen. “Met een onafhankelijke en transparante reiszoekmachine kunnen privé en zakelijke reizigers de snelste en/of goedkoopste route plannen op basis van auto, trein of vliegtuig. Naast de totale kosten en reisduur wordt ook de beschikbaarheid en CO2 uitstoot gepresenteerd. Tickets kunnen bovendien direct online bij een reisorganisatie worden geboekt”, presenteert de site zichzelf.

Sebastiaan Raaphorst, oprichter en managing director van Routenet: “Al vanaf de start in 1996 is Routenet gespecialiseerd in online routeplanning. Met de nieuwe, geïntegreerde reiszoekmachine is Routenet de eerste website in Nederland voor het bepalen van de beste reisoptie per auto, trein of vliegtuig in Europa; ook naar kleinere, onbekende bestemmingen. Voor de reisplanner werkt Routenet samen met het Zwitserse internetbedrijf routeRANK.” Routenet geeft met één enkele zoekopracht een overzicht van de mogelijke routes. Gebruikers van de ‘reis slim’ functionaliteit kunnen uit de geboden informatie zelf een keuze maken, gebaseerd op reistijd, kosten of CO2 uitstoot. Routenet stelt gebruikers in staat te besparen op de CO2 uitstoot van een reis door te verwijzen naar besparingsprojecten van de non-profit organisatie myclimate. Hierdoor kan de CO2 uitstoot worden gecompenseerd.

Routenet is een dienst van internetuitgever Locatienet. Sinds 2000 vormt Locatienet een zelfstandige BV met PTV AG en het management als aandeelhouders. Routenet heeft volgens eigen zeggen een maandelijks bereik van ruim 2 miljoen unieke bezoekers. www.routenet.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.