Slot Egeskov krijgt onderscheiding

Slot Egeskov krijgt onderscheiding 9

Slot Egeskov op het Deense eiland Fünen is uitgeroepen als beste in: ‘Vernieuwing en Renovatie van een Historische Tuin 2012’

Slot Egeskov op het Deense eiland Fünen heeft de European Garden Award 2012 ontvangen in de categorie ‘Beste Vernieuwing en Renovatie van een Historische Tuin’. De prijs is uitgereikt door het European Garden Heritage Network (EGHN). De kasteeltuinen van Slot Egeskov zijn 1.113 hectare. Dit maakt ze de grootste Kasteeltuinen van Denemarken. Jaarlijks komen er 200.000 bezoekers naar het kasteel, het park, de restaurants en de andere activiteiten.

De tuinen staan bekend om zijn heggen, recht, strak en soms vele meters hoog. De tuin telt vier doolhoven, waaronder het nieuwe labyrint van architect Piet Hein dat een weerspiegeling is van het oude doolhof uit 1733. Er zijn verschillende thema’s aan de oorspronkelijke tuin toegevoegd. Zo heeft Egeskov de grootste Fuchsiatuin van Europa, met meer dan 1.538 varianten. Andere thema’s zijn een Renaissance tuin, een rozentuin, een Engelse tuin en de kruidentuin. Daarnaast heeft het landgoed ook een Oldtimer museum, een grote speeltuin en een boom-klim-park.

Het jurylid Jens Spanjer roemt het kasteel tijdens de prijsuitreiking. ‘Egeskov is één van de belangrijkste en meest omvangrijke historische tuinen in Denemarken. Gedurende de laatste decennia is het park uitvoerig gerenoveerd en met zorg verder ontwikkeld en vernieuwd. Bijzonder is bovendien dat alle investeringen met privégelden zijn gefinancierd.’

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.